Photoshop leksjon: Redigere på mobilDu kan faktisk ha photoshop på iphone og appen er gratis! Borsett fra at du får veldig begrensede muligheter i gratis versjonen. Uansett så skal jeg vise litt hva man kan gjøre uten å betale for appen og dem som kjenner til bloggen min eller instagrammen min har nok fått meg seg speil bildene jeg stadig legger ut. Det kule er at jeg gjør dette direkte på mobilen, ingen overføring til pc eller motsatt.

Eksempler på speil bilder som jeg har lagt ut på instagram:

  

1. Last ned photoshop appen til din Iphone. Den heter PS Express og er gratis og laste ned men da kan du ikke ha alle effekter og muligheter. Så laster du ned InstaFrame, som også er gratis hvis du ikke velger fulle versjonen og du trenger absolutt ikke fulle versjonen til dette (Jeg har betalt for fulle appen så ikonet mitt kan se annerledes ut en det på gratisversjonen). Du trenger ikke instagram for å ha instaframe. Disse appene finner du i app store.2. Start med og åpne PS Express. Det vil da se slik ut og du skal velge Select Photo.3. Da er det bare og velge bildet du vil redigere eller gjøre speilvendt. (Ja, jeg har invertert kamera rullen min for at du skal ha fokusen på leksjonen og ikke de andre bildene mine.)

4. Du trykker da på den tydelig markerte blyaneten. Dette betyr at du skal redigere det valgte bildet.5. Her ser du mye av det du kan gjøre med gratis photoshop, det er bare og prøve seg frem slik du vil. Jeg skal endre fargen på hele fuglen men jeg anbefaler at du forsetter og følge leksjonen for å lære og bruke mobil photoshop. Så jeg velger å gå på Color.6. Dette kan være den litt forvirrende delen fordi når du først har valg hva du vil justere kommer det ikke opp noe som helst. Du må slide på bildet for å se hva og hvordan du redigerer. Så her ser du hvordan jeg har slidet for å få farge forsterkingen og endringen.7. Så må du godkjenne justeringene dine.8. Når du lager speil bilder er det viktig at du har 2 versjoner av samme bildet, ett som er speilvendt og ett som er den riktige veien. Derfor lagrer vi bildet en gang nå mens det er riktig vei. Det gjør det ved å trykke som følgende. (My justeringer kan gjøre at lagretiden på bildet blir litt lang så bare vent, mobilen din har ikke klikket.)9. Nå er vi på flippingen for å gjøre bildet speilvendt. Dette finner du her.10.  Du flipper ved og dra kjapt over bildet. Så er det bare og lagre bildet igjen.11. Så åpner du instaframe og velger denne rammen.12. Du vil da ha ramme filen åpen og du klipper på ramme nederst og justerer den slik som dette. Hvis ikke vil du få kanter rundt.13. Klikk på den ene siden av rammen og velg det ene bildet du lagret. Tenk litt på om du vil at gjenstanden skal mot hverandre eller fra hverandre. Du kan zome inn på bildet ved å slide tommelen og pekefingeren fra hverandre og flytte rundt på bildet slik at det er plassert der du ønsker det.14. Dermed åpner du det andre bildet på den andre siden.15. Så trykker du bare på del nederst og lagre til kamerarull. Da har du det lagret i den iphone mappen hvor kamera bildene dine er. Du ser også hvor du har muligheten til å dele bildet så det er opp til deg om du vil bare lagre det eller legge det ut med en gang.OG VOILA!Photoshop leksjon: 3D effektVanskelighetsgrad: Lett.

Det er faktisk overaskende enkelt å lage 3D effekt i photoshop.

1. Åpne bildet du vil ha 3D effekt på. Det er viktig at du gjør alle andre justeringer ferdig før du legger på 3D effekt ettersom at det blir vanskligere å fikse bildet når effekten er lagt på.

2. Gå på Filter > Distort > Lens Correction.

3. Det vil da dukke opp et slikt vindu.

4. Du skal justere på Chromatic Aberration. Det du skal gjøre her er å dra de 2 ulike fargene fra hverandre. Du kan gjøre slik som jeg har gjort i bildet eller motsatt at den øverste er -100 og nederste er 100. Begge muligheter vil gi en 3D effekt men med små forskjeller så prøv begge veier til du finner den du synes passer best med bildet ditt.

5. Disse effektene kan gjøre slik at bildet trekker seg litt innover og får gjennomsiktig eller hvit ramme. For å fikse dette velger du "edge extension" nederst i listen under Transform feltet. Dette vil strekke ut kantene og fylle inn kantene.

6. Så har du ditt ferdige 3D bilde.Instagram effekter i photoshopDet finnes en rekke ulike photoshop Actions som skal etterligne instagram filtere som kan nedlastes på nett. Du kan laste ned instagram filtrene jeg brukte >HER<. Du laster da ned en zippet mappe som du må åpne og da er det bare å klikke på adobe filen som du finner der og filtrene vil automatisk installeres i photoshop. Jeg vet ikke om det virker på alle photoshop versjoner, jeg har heller ikke lagd disse filtrene selv.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Hva er Actions?

Actions er "handlinger" som er en photoshop funksjon som virker slik at du kan "ta opp" handlingene dine i photoshop slik at hvis du skal bruke samme handlingene på flere bilder så har du dem lagret og trenger ikke å gjøre dem igjen. Du trenger bare å velge handlingen i listen over Actions og trykke play og photoshop vil automatisk gjøre alt som har blit tatt opp tidligere.

1. Du kan starte med å laste ned handlingene i zippet mappe jeg la ut eller andre om du ønsker. (Du har med noen få inkluderte handlinger i photoshop men det er ikke særlig fascinerende ting, det er treramme på bildet ditt og sånt.) Når du har lastet ned handlingene og pakket ut filene så klikker du på photoshop dokumente eller dokumentet burde alt installeres, som jeg tror ikke skal ta lang tid.

2. Du åpner bildet du vil bruke dem på. Det kan være greit å starte med å bare prøve litt.

Dette er bildet jeg kommer til å bruke.

3. Slik finner du Actions i photoshop:

4. Du vil da få opp et lignende vindu:

Deafult Actions er den dårlige driten som er inkludert i photoshop som jeg anbefaler sterkt å ignorere og ikke kaste tiden bort på.

Du kan klikke på trekanten som peker mot instagram-actions eller hva du nå en lastet ned.

5. Da vil alle handlingene komme opp. Handlingene jeg lastet ned har navn etter instagram filtre og skal immitere dem.

For å velge en handling så trykker du på play knappen som jeg har markert med rød firkant. Du vil da se alle handlingene rett etter hverandre fort.

Det er bare å prøve seg frem.

LEGG MERKE TIL: Hvis du har valgt en effekt og vil prøve en annen må du angre alt hvis ikke påfører du begge to.

6. Det blir virkelig ikke mer spennende en dette... Det er for å slippe gjentatt redigering.

7. Ferdig filtrert bilde:

Før:Photoshop leksjon: Forbedring av portrettDette er en veldig enkel og rask måte du kan forbedre bilder på når du ikke ønsker å gjøre store greia med bildene. Det passer veldig bra for portrett bilder. Jeg bruker dette ganske aktivt selv siden kameraer har en tendens til å gjøre bilder mørkere og gråere en det de burde være. Dette vil altså gi litt mer liv til bildet uten å gjøre alt for mye i photoshop. Også veldig greit å bruke når du har veldig mange bilder du ikke har tid til å redigere.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Da er det bare og åpne det ønskede bildet i photoshop.

Som du ser er bildet ganske grått og mørkt.

Vi skal bruke noe som heter curves og det finner du ved å gå på Image > Adjustments > Curves.

Du vil da få opp et slikt lite vindu.

Det første jeg pleier å gjøre er og gjøre bildet lysere og det gjør du ved å dra midten av streken mot venstre så det blir en bue (Som i neste bilde). De fleste gangene er det faktisk det eneste jeg gjør med bildet men jeg skal vise en litt mer detaljert versjon på hva man kan gjøre.

VÆR OPPMERKSOM PÅ: Hvor mye du skal flytte streken avhenger av bildet ditt. Dette er bare justeringen som passet bildet mitt og det kan godt hende bildet ditt trenger mer eller mindre. Du velger selv hva du synes.

Det er litt vansklig og forklare men etter å ha dratt streken slik kan du slev justere. Ulike områder på streken justerer ulike ting så her er en slags forklaring på det, håper den er forståelig. Du kan prøve litt selv.

Det lilla punktet med "Mørkere" er bare et eksempel på å gjøre et lyst bilde mørkere... det er motsatt av hva vi nettop gjorde og vi skal ikke bruke den nå. De mindre buene er det som skal justeres.

Som sagt det er bare å prøve seg fram. Dette er justeringen som jeg endte opp med.

Du kan også justere farger hvis du vil prøve. Jeg kommer ikke til å bruke det nå men du finner en liten liste med de digitale primærfargene, så det er bare og prøve seg frem.

Dette er forskjellen:

Og hvordan bildet ble:Photoshop leksjon: Eksempel på redigeringJeg skal bare vise hvordan jeg redigerer et random bilde sånn at du kan se noen av teknikkene. Dette er ikke for nybegynnere jeg kommer ikke til å gå helt ned i detaljer så det krever at du kjenner photoshop litt fra før.

Vansklighetsgrad: Middels

HUSK OG DUPLISERE BILDET ELLER LAGE NYTT LAG PÅ OMTRENT ALT DU GJØR. Endringer i selve bilde: Duplisering av bilde. Ved bruk av f.eks brush tool som skal ha en eller annen effekt over bildet lager du en ny Layer.

Alt du gjør er opp til deg, de valgte innstillingene passer kanskje ikke ditt bilde så du ser selv hva du velger.

Åpne det ønskede bilde I photoshop.

Fordi jeg har så mørke rødt hår skal jeg bruke hue for å gjøre det litt gulere så det ser mer naturlig ut. Dette skal være et vintage bilde så jeg vil at det skal se så realistiskut som mulig.

Dette er instillingene jeg bruker, du ser selv hvor mye du trenger om du  i det heletatt trenger å gjøre denne delen.

Før og etter.

Jeg skal fjerne uønskede objekter i bildet.

Jeg markerer områder som ligner på områdene med de uønskede objektene og kopiererer dem.

Så er det bare og lime dem inn og flytte dem på plass og bruke hviskelet og en brush som er uskarp for å få en fin over gang. Du kan også justere lys og farger på laget med de kopierte delene dersom fargene ikke samsvarer helt i overgangen.

Resultatet

Så bruker jeg brush tool og velger noen ulike grønn farger for å forsterke fargen i buskene.

Jeg  bruker Color Dodge på dette laget og setter intensiteten ned til 25%

Så for å få ulike skarpheter i bildet dupliserer jeg det. Jeg fjerner områdene jeg ikke vil skal være uklare med hviskelet. Jeg velger da Guassian Blur som du finner i den øverste menybaren på Filter > Blur > Guassian Blur.

Jeg lager enda ett nytt lag og skal gjøre det samme men denne gangen skal dette området være mindre uklart.

Resultatet, man merker det egentlig ikke så mye. Men husene bak er mer ufokuserte.

Nå skal jeg ha en litt varmere tone i bildet.

Jeg velger colorfill og så denne fargen.

Dette laget skal jeg bruke Linear Burn på og intensiteten er på 41%

Helt ferdige resultatet.

Klikk for å se i stor versjonPhotoshop er ikke juksJeg er dritt lei folk som undervurderer bildene mine fordi de er redigerte, så jeg skal enkelt og greit forklare hele situasjonen. Jeg ler mest av folk som ikke har noen erfaring med photoshop som rett og slett tror det bare er og vifte litt med en tryllestav og alt blir perfekt... så lett er det ikke. Jeg har i hvertfall ikke de photoshop ferdighetene.

Jeg skal gjøre det enklere ved å besvare alt punktvis.

1. JA! JA jeg redigerer bildene mine. Av meg, natur, venner, annet.

2. Tenk deg du tar et bilde som du ser ble fint men fordi det er for mørkt er det nesten bortkastet. Eller du tar sommer bilder men det er overskyet ute så alle bildene blir for lyse og blå tonede.

3. Da vil man selvfølgelig justere bildet lysere eller mørkere om det trengs og gi det en varmere gul-oransje sommer tone.

4. DET er det jeg bruker photoshop til, eller selvfølgelig hvis en venn av meg har en gigantisk kvise på nesa så retusjerer jeg den vekk. Det er ikke akuratt meningen at jeg skal skjemme ut personen.

5. Jeg omformer ingenting på noen som helst.

Her har du et eksempel på det forklart ovenfor.

Det eneste som ble brukt her var på Adjustments instillingene: Shadow/Highlight > Brightness/Contrast > Levels > Curves.

Jeg håper dette har deg litt mer innblikk på hvordan dette fungerer.Photoshop leksjon: FokusSlik lager du eget bestemt fokus på et bilde i photoshop.

Vanskelighetsgrad: Enkel

EKSEMPEL

1. Åpne det bilde du vil lage fokus på.

2. Du har nå ett lag/layer åpnet i photoshop som er hovedbildet, høyreklikk på det og velg "duplicate layer". Du har nå to identiske lag.

3. Du skal nå klikke på Filter > Blur > Lens Blur. (Dette skal gjøre på layer 2, pass på at det er layer 2 som er valgt)

4. Det vil nå komme opp et nytt vindu  med en hel rekke ting du kan justere på, du velger selv hvor uklart bilde du vil ha. Her er de instillingene jeg brukte f.eks. (Når du har valgt klikker du OK)

5. Bildet vil da bli seende ca. slik:

6. Så skal du viskle vekk der du vil ha skarpt fokus. Da må du velge viskelet Eraser Tool (Markert med rød sirkel på elsempel bildet) Jeg anbefaler og bruke en av soft brushene altså de uten skarp kant (Markert med rød firkant på eksempel bildet) du velger den størrelsen du mener passer, dersom alle er for små kan du forstørre dem der jeg har markert med rosa firkant.

7. Så er det bare og viskle det du vil ha klart.

Ferdig resultat:

Originalen:Photoshop leksjon: Bilde animasjonVansklighets grad: Vanskelig

1. Finn hvilke bilder du vil animere og åpne dem i photoshop.

2. Minimer alle bildene og finn ut hvilket som er det første i animerings rekkefølgen og hvilken vei de går til det siste.

3. Det er nå du skal åpne animasjons funksjonen som du finner her:

4. Du vil da få opp et slikt vindu:

5. Gå på bilde nr 2 i animasjons rekkefølgen. Klikk på Rectangular Marquee Tool (Vist på bildet) så markerer du hele bildet og kopier det. (Snarvei: Ctrl + C) etter å ha kopiert kan du lukke bilde nr. 2 og gå til bilde nr 1.

6. Du skal lime in bilde 2 i bilde en, dette gjør du bare ved å trykke snarveien (Ctrl + V). Det vil da komme opp et nytt lag med bildet du kopierte automatisk. Du skal forsette og kopiere bilde og lime inn på første bilde hel fram til det aller siste. (Ja, stress)

7. På animasjons linjen er det et lite tegn i opperste høyre hjørne, klikk på det og velg "Make frames from layers".

8. Du kan nå spille av alle bildene etter hverandre ved å trykke på den rosa markerte play knappen, dersom alt går for fort kan du senke farten på hver enkelt bilde.

9. OMGJØRING AV STØRRELSE PÅ BILDET. (Gjelder ikke fleste mobil bilder eller webkamera bilder). De aller fleste bilder vil nemlig være for store til at du kan lagre dem som animasjon så du må forminske bildet.

10. Så endrer du størrelsen i det rosa markerte feltet til f.eks 16, det er en grei størrelse (det er den som vil komme opp på det ferdige resultatet). Du skal i teorien kun trenge og endre størrelsen på dette ene feltet fordi den vil automatisk gjøre om alle andre størrelser så det ikke beskjærer bildet på noen måte.

11. Så er det å få lagret bildet da, dette gjør du ved å klikke på "Save for web & devices..." det vil da komme opp ett nytt vindu hvor du kan spille av animasjonen igjen og velge om den skal vare evig eller bare spilles noen ganger og om eventuelt noen farger skal være gjenomsiktige elns... men det jeg skal gjøre er å kun lagre den.

12. Når du klikker "Save" kommer det opp et nytt vindu hvor du må velge bildeformatet (GIF). Så er det bare å lagre å laste opp! (Husk at ikke alle sider kan laste opp animasjoner de vil ikke være animerte da så det kan hende du blir nødt til å laste opp via en bildetjeneste som f.eks www.tinypic.com)

FERDIG RESULTAT:Photoshop leksjon: Cross process/VintageVansklighetsgrad: Enkel / Nybegynnere.

Jeg bruker Adobe Photoshop CS3, ulike versjoner kan ha funksjoner plassert på ulike steder.

Jeg anbefaler denne effekten på utendørs bilder spesielt hvor det er synlig himmel det ser som regel bra ut.

Eksempler på Cross Process effekt.

1. Åpne photoshop og åpne det bilde du ønsker å ha effekten på.

2. Juster hva du en nå ønsker å justere. Jeg anbefaler forsterking av farger, justering av lys og kontrast. Alle disse type justerings instillinger på photoshop finner du her.

3.  Så skal du lage et nytt lag (Layer) det gjør du på det rosa og rød markerte ikonet og den gule og grønne markeringen er det nye laget du lagde.

4. Så går du inn på disse instillingene og det vil komme opp et lite vindu.

5. Der velger du colors, du trykker i menyen og velger det SELV OM det allerede er valgt fordi da kommer det opp et fargekart.

5. Fargen du skal velge er en mørke blå. Så trykker du ok på fargekartet og ok på fill vinduet.

6. Nå vil hele bildet ditt være mørke blå, du kan selvfølgelig bare lage et nytt lag og pensle hele blått men jeg foretrekker metoden som blir vist. Herfra skal du nemelig velget en effekt. Det rosa markerte viser hvor du vil få opp en liste med effekter og det grønne er justering slik at du kan gjøre den svakere.

7. Effekten du skal velge heter exclusion.

8. Bildet ditt vil ha lignende effekt som dette:

Original bildet

Da er det bare å lagre bildet.

9. Da klikker du på "File" Øverst til venstre så "Save as" PASS PÅ AT DU IKKE LAGRER I PHOTOSHOP FORMAT da vil du ikke kunne laste det opp. Large som (JPG, JPEG, JPE) Så vil det komme opp et vindu hvor du kan velge kvalitet, jeg anbefaller ikke å ha full kvalitet med senke ned til maks 10. Bildet vil ikke forandres utseendemessig men vil ta mindre plass og lettere og få ut på nett.

  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY


  • hits