Valentine's dayBakte gulrotkake til typen.Lag kjøttkaker av grønnsakerDette er noe jeg vokste opp med. Bestemoren min pleide ofte å lage gultrot "kjøtt" kaker. Jeg foretrekker å bruke squash i stedet. Disse grønnsakskakene, som jeg kommer til å kalle dem er gode for seg selv og gode til andre retter. Man kan for eksempel bruke dem til hamburgere.Squash kjøttkaker

Porsjon: Cirka 3 kaker.

Ingredienser:

1/2 Squash

1 egg

4 - 5 ss grovt mel (Jeg bruker grov sammalt hvete)

Valgfritt:

1 ts salt

1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

1. Skyll squashen og rasp den med kjøkkenrasp. Den skal raspes grovt med skall, omtrent som raspet ost. 

2. Ta frem 2 ulike skåler. Klem ut væsken fra den raspede squashen i en bolle og putt den raspede squashen i den andre. (Sett vekk skålen med væske. Den skal brukes igjen helt på slutten)

3. Dersom du vil ha litt mer smak i kakene kan du bruke hvitløk eller løk. Jeg bruker 1 fedd hvitløk som jeg vanligvis kutter i små bitter. Dette putter du i skålen med squash.

4. Tilsett egg, salt og mel. Rør om.

Bruk stekepanne. Jeg anbefaler å steke med olje da brenner de ikke like lett fast. Kakene stekes på over middels varme men ikke på full.

5. Du trenger ikke og forme kakene på forhånd, det er håpløst. Når du skal steke dem tar du bare en et godt stykke røre med en spiseskje og putter det på pannen. Du må også være obs på at de lett blir ødelagte når man skal snu dem. Når kakene er stekt på begge sider og er solide heller du væsken over dem mens de fremdeles stekes.

(Hvis du vil prøve deg på gulrot kjøttkaker er framgangsmåten den samme men gulrøttene må kokes før de raspes. Ikke bruk løk.)Bubble teaI går gikk Håvard og jeg ut for å spise på en asiatisk restaurant. Det var ikke så mye annet å gjøre. Vi spiste Chop Suey og Sushi og det viste seg at den restauranten hadde bubble tea. Jeg vet ikke hvorfor men det ble plutselig veldig komisk for Håvard og meg. Det er milkshake aktig te med gelatinbiter. Vi fikk oss en god latter av at vi måtte "tygge" teen.

Red Velvet kakeDa jeg var i Skien med Håvard var vi innom kjøpesenteret hvor det er en cafe.En kafé der hadde Red Velvet kake som jeg har sett alt for mange ganger på nettet og den så kjempe god ut. Så ut av nyskjerrighet endte vi opp med å spise på den kaféen. Jeg ble skuffet når det gjaldt kaken. Den var ikke værst men helt ærlig så var det helt vanlig kakedeig med rød konditor farge. Jeg hadde fårestilt meg at den kom til å ha noe litt mer en når det gjaldt smak men så tror jeg kanskje det var en falsk en også. Så planen er å finne en oppskrift med mange positive tilbakemeldinger og så prøve å bake en selv. Jeg har kjempe masse bakeutstyr nå og det er min beste side innenfor matlaging så det vil bli spennende.

Hjemme hos Håvard malte vi påske egg!StroganoffI helgen hadde jeg besøk av Håvard som jeg vanligvis alltid har. Jeg prøvde meg på å lage biff stroganoff som er favoritt matretten til Håvard. Vi prøvde å lage det sammen en gang for nesten 1 og et halvt år siden hjemme hos ham men det gikk rett i dass. Så som den fremtidige husmor tenkte jeg at jeg bude prøve på egenhånd. Jeg jukset litt da siden jeg ikke lagde sausen/gryta helt fra bunn av.  Men denne gangen ble det ikke helt total katastrofe, det ble faktisk ganske bra.

Igår hadde jeg mørkekjøring. Vi dro langt ut i langangen på en kjempe mørkt sted og så på ulik bruk av refleks og ikke bruk av det i det heletatt. Men mest så kjørte vi rundt og prøvde å bruke fjern og nær lys riktig.Pepperkake dekoreringIgår dro Håvard og jeg til tanten og fetteren hans for å dekorere pepperkaker. Noe som er en tradisjon i familien hans. Da vi kom dit var hele bøla med familien hans der. Vi dekorerte 3 pepperkaker hver. Det var kjempe koselig at jeg fikk bli med da.

KonditørJeg liker å bake og lage ulike desserter. Jeg kjøpte mye konditør ting da jeg var i Portugal og Tyskland som de ikke har her. Det er ny hobby jeg har. Jeg har egentlig ikke prøvd ut så mye av det jeg har kjøpt men jeg har bakt en del. Desverre har jeg ikke tatt så masse bilder heller.

Regnbue muffins. Anbefaler Wilton konditorfarger som du kan kjøpe på Jernia men de er litt dyre. Du trenger bare en liten dråpe fordi fargene blir ganske intense. Jeg har bare rosa og lilla i Wilton men fra egenerfaring så ville jeg erstattet standard gul, rød og grønn konditorfarge (Den de har i matbutikker som er flytende) med Wilton siden de får dårligst resultat. Den vanlige blå virker fint. Wilton er mer gele-aktig.

Gelebolle. Hvis du har en rundt kopp heller du geleen i den mens den er varm og setter den til å kjøle seg ned. For å få den perfekt ut av koppen poker du geleen på kanten hele veien rundt koppen før du snur den for å løsne den. Så snur du koppen og presser på geleen innover ved kanten på et tilfeldig sted sted slik at den "sklir" ut. Rainbow cupcakesJeg gjorde mitt første forsøk på rainbowcupcakes idag. De er regnbue innvendig liksom siden de ikke ser sånn ut på bildet. Jeg tror jeg ombestemte meg, skal ikke lage cupcakes til valentine's day.

  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY


  • hits