hits

MalerklubbSom dere sikkert IKKE vet så er jeg med i Porsgrunn malerklubb sammen med masse andre folk som er 3 ganger så gamle som meg. Neida, men de er hyggelige og jeg liker det voksne miljøet der. Selv om bare jeg er medlem der så har jeg tatt Håvard med dit de 2 siste gangene.

Jeg lagde adventskalender til Håvard siden ha lagde det til meg i fjor.AnalogIdag hentet jeg de fremkalte bildene. De ble mye bedre en de første. Jeg prøvde et annet sted så jeg skal definitivt IKKE fremkalle på Elite foto lenger men heller på Kværne foto. Enda Kværne problemer med maskinen demmes så ble bildene fremdeles bra.

Jeg har prøvd ut et grønt fargefilter til objektivet på noen bilder av Håvard. Også er det noen bilder fra bursdagen min som har fargefilter på blitsen i rød og blå. Derfor er noen av bildene i rare farger, det er farge filtere.

RandømJeg underviser 2 unger i piano. Så jeg skal på "jobb" nå.

Fant dette upubliserte innlegget fra oktober. Gamle instagram bilder.BadingIgår var jeg på skien fritidspark og badet med Håvard. Det var kjempe koselig og gøy. Jeg har ikke badet siden sommer 2011 og endte opp med en fæl ørebetennelse. Det jeg trodde hadde vært en koselig dag på badeparken ble ikke fullt så koselig midt på natta da jeg merket at øresusen min var noe høyere. Jeg hadde dukket mye under vann da jeg svømte. Jeg hadde også en veldig gjenkjennelig kløe i ørene så 4 på natta ble det opp til legevakten for å finne ut av hvordan jeg kan forhindre ørebetennelse og håp om å fa antibiotika igjen.

Det er vanlig og la slikt gå over av seg selv men jeg har en alvorlig hørselsskade og kan knapt risikere og bli forkjølet eller utsettes for trykk med den. De tok en blodprøve som ikke viste noen ting men mest fordi det er et tidlig stadium. Jeg fikk ny time kl. 10 og gikk dit. De undersøkte igjen men så ingen tegn til forværring. Det har også over timene hold seg stabilt så jeg satser på det er en lett ørebetennelse eller øre irritasjon. Så lenge det ikke blir ille på søndag går det bra. Jeg fikk resept på  øredråper med antibiotika i da så det burde gå bra.

Håvard kom til meg og vi gikk på julehandling.

Matpakke med hjerterIdag gikk jeg til jobben/utplasseringen til Håvard for og levere ham matpakke med en roastbiff baguette, lefser, kvikk lunsj, godteri hjerter og favoritt brusen hans fordi han er flink søt arbeider og fortjener det. Så gikk jeg til Daniel og vi startet på enda en ny sang. Så var både Håvard og Daniel hjemme hos meg.

Igår tok jeg Håvard med til malerklubben som jeg er med i og vi startet på noen malerier.

Da man var barnJeg fikk et stort album med bilder jeg ikke hadde sett selv en gang fra da jeg var barn. Jeg skannet noen av bildene men albumet var kjempe stort så jeg tok ikke alle sammen.

Tegner for søskenbarnet mitt.Brodern og meg.Bror og meg. Mini bursdagIdag feirer jeg bursdagen min med Håvard, Farmor og Farfar.

Sjampo gjør håret fetteteJeg husker da jeg var 12 år kunne jeg gå opp til nesten en uke uten å vaske håret mitt før det ble fettete og skittent. Nå må jeg egentlig vaske det hver eneste dag men fordi det ikke er bra for håret har jeg måttet tvunget meg selv til og bare gjøre det annehver dag. Første dagen etter vask ser håret mitt helt flott ut. Det er fyldig og glansfult men på tredje dagen uten å ha vasket det er det uvanlig fettete. Jeg ser knapt forskjell på 3 dagers uvasket hår eller meg som bruker hårolje. Det ser rett og slett ut som håret mitt er vått.

Så jeg lurte på hvorfor det hadde blitt sånn og undersøkte. Sjampo inneholder mange skremmende kjemikalier som ikke er særlig bra men det er vansklig og finne en sjampo som utelukker alle de dårlige ingrediensene og fremdeles gjør jobben. Det jeg fant ut var at alle sjampoene jeg har brukt de siste årene er stappfulle av silikon.

Og hva slags effekt har silikon på håret? Silikon legger et "belegg" på håret som gjør det glattere og mer glansfullt men samtidig gjør dette belegget håret helt lukket til og kunne absorbere noe som helst som f.eks vann, hårfarge, olje, hårkurer (selv om mange hårkurer også inneholder store mengder silikon). Dette belegget holder seg i håret ganske lenge og vaskes ikke ut med en gang og ved gjentatt bruk av sjampo med silikon påfører du kun nye lag. Så for hver gang du vasker håret med denne typen sjampo, mister håret mer og mer evnen til å absorbere noe som helst. Dette resulterer til slutt med flatt og fettete hår som er nøyaktig det jeg opplevde med håret mitt.

Jeg begynte og undersøke hvilke alternative metoder det finnes til å vaske håret og fant flere med eddik eller bakepulver men mange mente eddik etterhvert også gjør håret fettete mens bakepulver gjør håret tørt og krusete. Istedet gikk jeg på en rekke apotek websider og sjekket ut hva slags produkter de tilbyr for hår og fant nettop silikonfri sjampo. Jeg tok turen til apoteket å kjøpte en silikonfri sjampo for 100. Kr.

Så hvordan vet jeg at det er silikon i sjampoen min siden jeg ikke finner "silicone" i ingredienser?

- Det kommer aldri til å stå Silicone i ingrediensene på sjampoer. Silikon går under navnene Dimethicone (copolyol), Cyclomethicone/Cyclopentasiloxane, Amodimethicone.

De fleste kjemikaliene vil ende med "cone" eller på Norsk "kon" eller "ane" N: "an". Andre silikon kjemikalier: Phenyl Trimethicone, Simethicone, Trimethylsiloxyilicates.

Disse to siste er vann oppløslige derfor ikke særlig skadelige: Lauryl methicone copolyol, Polysiloxane.

Så hvordan er det og bruke silikonfri sjampo?

- Den skummer mye mindre i håret så jeg føler at jeg alltid må ta litt større dose en jeg vanligvis har brukt for og få det godt utover håret. Jeg holder den i håret fra 3 - 5 minutter og vasker den ganske grundig ut. Mens håret er vått virker det som om det surrer seg veldig sammen men dette går vekk hvis du børster håret forsiktig mens det er vått og setter det i hestehale mens det tørker til det er delvis tørt. Håret er ikke like glansfult, det er tørrere (Men merk dette er ikke resultat av sjampoen men heller resultatet av at silikonen har blitt vasket ut) Det lufttørker MYE FORTERE en med sjampo som inneholder silikon. Det er mer volum i håret. Sjampoen er meget lite parfymert men lukter ikke vondt.

Håret blir ikke fettete etter 2 dager. Nøyaktig hvor lang tid det tar før det faktisk blir fettete vet jeg ikke fordi jeg vasker håret før det rekker og bli det nå. Men jeg vil tro 5 dager.

Så om du sliter med hår som lett blir fettete og flatt anbefaler jeg at du prøver silikonfrie sjampoer.Kake til megIdag var jeg hos Håvard. Han inviterte Bao og Madeleine på besøk også og de kom med kake som de hadde bakt fordi jeg har hatt bursdag. Jeg fikk også forsinkede bursdagsgaver av Håvard. Ingen har bakt kake til meg før borsett fra foreldrene mine som på en måte er en selvfølge og de siste årene har de vært late og kjøpt kake. Det var kjempe snilt gjort av Bao og Madeleine. Jeg synes det var en kjempe koselig dag.

Jeg har forresten en spørsmålsrunde åpen nå så det er bare og stille alle slags spørsmål i det forrige innlegget.

(Tok ingen  bilder så derfor bilder fra bursdagen min og random.)

Beste bursdagsgave man kan få på 18 årsdagen, tusen takk Daniel.

 Spørsmålsrunde: Spør i vei!Jeg er fullt klar over at ingen bryr seg i det hele tatt eller lurer på noe som helst. Derfor spiller det ingen rolle hva du spør og om du kjenner meg eller ikke. Om du havnet på denne bloggen tilfeldig eller visste om den. Jeg kjeder meg og er en selvoptatt person. (Spørsmålene trenger så klart ikke å være om meg, du kan for all del teste kunnskapen min om du måtte ønske...) Så sett i gang, spør hva du vil anonymt eller ikke jeg svarer uansett.Feske Tema Bursdag

18 årIgår fylte jeg 18 år. Dette er den alderen jeg har sett mest frem til fordi jeg mente jeg ville føle meg voksen. Nå som jeg faktisk er 18 føler jeg meg absolutt ikke voksen. Jeg føler meg ikke som 18, ikke voksen og jeg føler heller egentlig ikke at jeg har bursdag. I alle år har jeg gledet meg til bursdagene mine. Igår stod jeg opp og kom ikke på at jeg hadde bursdag før jeg gikk i stuen og fikk øye på ballonger og mottok en gratulasjons sms i samme øyeblikket. Jeg sier hele tiden at jeg føler meg som 15 - 16 år. Da jeg var 14 og slet med angst og panikk anfall stadig så tenkte jeg at da jeg blir 18 vil jeg ikke lenger være så fryktelig redd for alt mulig men være voksen og fornuftig istedet. Vel, jeg er ikke så full av angst lenger men det skyldes at jeg fikk sosialisert meg bra på videregående og fikk gode venner som klarte og gjøre meg mer trygg på meg selv og rundt andre.

Jeg planla ikke og feire men jeg fikk besøk av Daniel og Håvard. Jeg skal heller feire på søndag med Farmor og Farfar. Jeg fikk et skjerf som farmor har strikket, penger her og der, lommebok av mamma, et speilrefleks objektiv. Men i år så slo Tante alle sammen med et utklipps album med bilder fra jeg ble født til nå og med mange bilder jeg ikke en gang har sett før. Jeg hadde veldig veldig få barndomsbilder før. Nå har jeg et gigantisk album fult av dem.Analoge test bilderJeg fremkalte de analoge test bildene mine igår og ble skuffet. Det var bare 3 bilder jeg syntes ble normale og alle andre var elendige. De ble mørke og gråtonede og jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg lyse bilder så eksponeringen var alltid høy. Jeg tror kanskje det er filmen som kan ha blitt lysskadet. Av en eller annen grunn så mangler det mange bilder. Jeg tok 5 bilder av meg selv på egenhånd men fikk bare ett som var uklart. Jeg vet at jeg ikke har glemt å rulle filmen etter hvert bilde.

Jeg noterte en side med detaljer på hva slags endringer i innstillingene jeg burde prøve. Da er det bare og sette i ny rull og prøve igjen. Jeg tror det blir bedre denne gangen. Jeg vet hva jeg kan forvente nå i hvert fall.Polaroid 300 bilderSå jeg fant ut at jeg kan skanne polaroid bildene i overraskende høy oppløsning og størrelse med tanke på at de er på størrelse med et bankkort og det er med den tykke hvite rammen inkludert! Jeg har aldrit tatt meg tid til å se hva skanneren min faktisk kan gjøre så jeg laster opp mange om igjen. Idag skal jeg prøve å få levert bildene jeg tok med Zenit 122 til fremkalling.

Så her er bildene jeg har tatt med mitt Polaroid 300 kamera.Flere PolaroiderJeg har lagt ut noen av dem før men jeg har i hvert fall scannet en side med noen av polaroid bildene mine.

19 år gammelt analog fotokameraIdag kom Pappa innom med sitt gamle analog kamera som er eldre en meg. Han kjøpte det samme året jeg ble født (1994) bare før jeg ble født, i Januar 94. Han kjøpte det da han var i Russland siden landet på den tiden hadde økonomisk krise så kostet dette analoge speilrefleks kameraet ham bare 100-lappen i Norske penger selv om kameraet er av høy kvalitet. Russiske fotokameraer er kjent for å ha bra optikk og være godt lagd. Kameraet av merket Zenit og modellen heter 122, så Zenit 122. Jeg fikk også med en blits og et zoome objektiv. Han har også farge filtere til kameraet men han hadde dem ikke tilgjenglig nå så jeg får dem senere. 

Så fort Pappa gikk ut døren heiv jeg på meg jakke og sko og løp ned til nærmeste fotobutikk og kjøpte en 3 pakning med filmrull. Jeg tok ikke av meg jakken og skoene da jeg kom tilbake engang fordi jeg gikk rett bort til kameraet og satte inn rullen. Så nå har jeg tatt en rekke test bilder,  bare med det vanlige objektivet og uten blits da. Jeg trenger fremdeles batterier til blitsen.

Mange forstår ikke at fotografi ble sett på som et spesielt yrke før fordi man hadde ikke kameraer som satte alle instillingene selv eller se resultatet med en gang etterpå. På dette kameraet har du få sjanser og må justere absolutt alt på egenhånd. Det er ikke en eneste ting på dette kameraet som ordner noe selv. Jeg tok masse prøvebilder nå og jeg tror jeg vil forsøke og fylle opp denne filmrullen så fort som mulig for å se hva slags resultater jeg får. Det blir dumt og utføre store fotoprosjekter første gangen før jeg vet at jeg tar ok bilder.

Jeg misliker folk som har speilrefleks kameraer vimser rundt med dem og tar bilder av alt de kommer over med autofokus og kaller seg fotograf. Jeg har tatt bilder nesten hver eneste dag i snart 5 år og likevel kaller jeg meg ikke fotograf selv om det er en ubeskyttet tilttel. Jeg sier alltid at jeg driver med fotografi. Jeg synes nesten det er fornærmende mot fotokunst å kalle seg fotograf bare fordi man har eier et speilrefleks kamera. Mange kan ikke en gang bruke dem fult ut har jeg merket. Alle kommer alltid til meg med kameraene sine fordi de ikke vet hvordan man bruker innstillingene. Uansett, beklager ragen... Jeg er bare lei av "fotografer".

Så jeg gleder meg til å fremkalle negativen.

TIPS: Hvis du bruker analoge kameraer og skal fremkalle, be kun om negativene og skaff deg en negativ-skanner av god kvalitet. Du skjønner, dine fremkalte bilder er "fremkalte" nå for tiden ville lys fremkalling tatt alt for lang tid. Det de gjør er og fremkalle negativene og bruke skanner og printe ut (i ikke så alt for høy kvalitet) som ødelegger oppløsningen enormt. Så hvis du har egen skanner så kan du få bildene digtalt som du sikkert ville foretrukket og kvaliteten blir ikke alt for ødelagt.AnsiktJeg er med i Porsgrunn malerklubb nå etter kurset jeg tok. Jeg legger ut det ene maleriet fra kurset ettersom at det andre ble jeg ikke ferdig med. Jeg er ikke så alt for fornøyd. Vi fikk ikke valgt motivet selv og slikt landskap er ikke akuratt noe jeg selv ville foretrukket og male. Jeg tegnet et ansikt igår siden det er lengesiden jeg har tegnet og i en mer realistisk stil.

Voksen om 10 dagerDet renner rett og slett vann ut av nesa mi konstant. Det er nesten som om nesen min gråter. Jeg har vært borti dette før for et par år siden men det er veldig irriterende. Jeg skulle tegne en rosa skalle og jeg måtte putte papir i nesa mi for å ikke dryppe på arket. Så måtte jeg stadig bytte papir fordi det begynte og lekke igjennom. Ja, ganske ekkelt. Jeg føler meg heller ikke noe bedre med dagene som har gått. Jeg tror dette er 3 dagen hvor jeg er veldig ille. Ellers har jeg vært klar over at jeg har gått rundt syk helt siden kosertopptredenen forrige lørdag.

Jeg har bursdag om 10 dager. Jeg gleder meg til å flere rettigheter siden jeg fyller 18. Det blir rart. Jeg har levd hele livet mitt vitende at jeg ikka kan kjøpe ditt og datt, ikke kan ha lappen eller bil. Ikke kan gå her og der eller ha den og den jobben osv. Men etter 14. November kan jeg det meste og det vil forbli slik resten av livet. Jeg klarer generelt ikke å se at jeg blir voksen. Hva skjedde liksom? Det virker som om det er 1 år siden jeg var 15 og det er 15 jeg føler meg som. Jeg klarer ikke og se på meg selv som en voksen person. Jeg kaller meg fremdeles barn.

Jeg føler meg ganske venneløs nå. Jeg har ingen jeg kan invitere borsett fra kjæresten min og bestevennen min. Jeg kjenner mennesker men det føles rart og invitere dem. Jeg tror ikke de bryr seg mye nok til å gidde og komme. Jeg har heller ikke familie jeg kan invitere borsett fra besteforeldre men den slags feiring tar jeg utenom vennene mine.

Så jeg har liksom en instagram: Iamnorwegian.Roser og sjokoladeJeg er syk. Egentlig skulle jeg i Bao sin busdag men med den tilstanden jeg er i ville det vært en dum ide. Så måtte jeg droppe det. Håvard la igjen roser og sjokolade i posten til meg idag. Det var snilt av ham.

Hallo fra Transylvania!Erzsebet, vlad og butleren demmes også kjent som Butt-holeren demmes ønsker dere velkommen til Transylvania.Søteste vampyr parretNei! Det blir ikke snakk om twiligt. De fleste har nok fått meg seg at Halloween var igår. Håvard og Jeg kledde oss ut som vampyrer og var et "vampyr par" mens Daniel var en zombie. Jeg valgte ut ideen for oss siden Håvard ikke har like store muligheter for kostymer. Siden han har en vest og finbukse tenkte jeg på mer på 1800-talls inspirert antrekk. Jeg skulle da være en vampyr versjon av Erzsebet Bathory en grevinne fra 15 til 1600-tallet som er kjent for å ha drept mange unge piker og badet i blodet demmes fordi hun mente det fikk henne til å se yngre ut. Mens Håvard skulle være Vlad Tepes (Også kjent som Dracula) en Transylvansk fyrste som levde rundt 1400-tallet. Han ble kaldt Vlad "spidderen" fordi han spiddet mennesker. Dette gav ham "vampyr" ryktet.

Vi gikk ut på Down Town men det var svært lite folk. Ingen i kostymer borsett fra oss og heller ingen vi kjente så vi stakk hjem igjen. Da spiste vi godteri og så på 1973 versjonen av The Exorcist.

  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY