hits

Prøver igjenSveveJeg har lenge ønsket å prøve dette men har aldri tatt meg tid til det, før nå.

Trio

Jeg vil ha høstHåvard kom hjem fra Oslo i går og besøkte meg.

Jeg håper det blir høst snart. Av alle ting så irriterer det meg at det er fint vær. Jeg liker når det er overskyet, kjølig og at nettene er mørke eller at det regner. Jeg har ingenting imot regn borsett fra at det ødelegger frisyrer og klær om dersom man ikke har paraply og regntøy. Jeg liker også når alle trærene skifter farge. Jeg har virkelig fått nok av sommer.Lag kjøttkaker av grønnsakerDette er noe jeg vokste opp med. Bestemoren min pleide ofte å lage gultrot "kjøtt" kaker. Jeg foretrekker å bruke squash i stedet. Disse grønnsakskakene, som jeg kommer til å kalle dem er gode for seg selv og gode til andre retter. Man kan for eksempel bruke dem til hamburgere.Squash kjøttkaker

Porsjon: Cirka 3 kaker.

Ingredienser:

1/2 Squash

1 egg

4 - 5 ss grovt mel (Jeg bruker grov sammalt hvete)

Valgfritt:

1 ts salt

1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

1. Skyll squashen og rasp den med kjøkkenrasp. Den skal raspes grovt med skall, omtrent som raspet ost. 

2. Ta frem 2 ulike skåler. Klem ut væsken fra den raspede squashen i en bolle og putt den raspede squashen i den andre. (Sett vekk skålen med væske. Den skal brukes igjen helt på slutten)

3. Dersom du vil ha litt mer smak i kakene kan du bruke hvitløk eller løk. Jeg bruker 1 fedd hvitløk som jeg vanligvis kutter i små bitter. Dette putter du i skålen med squash.

4. Tilsett egg, salt og mel. Rør om.

Bruk stekepanne. Jeg anbefaler å steke med olje da brenner de ikke like lett fast. Kakene stekes på over middels varme men ikke på full.

5. Du trenger ikke og forme kakene på forhånd, det er håpløst. Når du skal steke dem tar du bare en et godt stykke røre med en spiseskje og putter det på pannen. Du må også være obs på at de lett blir ødelagte når man skal snu dem. Når kakene er stekt på begge sider og er solide heller du væsken over dem mens de fremdeles stekes.

(Hvis du vil prøve deg på gulrot kjøttkaker er framgangsmåten den samme men gulrøttene må kokes før de raspes. Ikke bruk løk.)StjernefjesJeg har gjort lignende ting før men denne gangen var det mer gjennomtenkt. Jeg liker og eksperimentere med lys.FuglerJeg pleier vanligvis ikke å blogge om ting jeg kjøper men en gang i blant kan man være materialist. Jeg kjøpte en del dekorative ting da jeg var i Tyskland og Oslo. Det ble mye fugle ting.

Pynte ugle til mobilMini Høytaler

SmykketreGodteriHeadset

Litt om UV og farge filterDe fleste som interesserer seg for fotografi har hørt om UV filtere. Et  UV filter er en sirkel med UV beskyttende (Ultrafiolett stråling) glass som settes foran linsen på objektivet. Men hva trenger vi egentlig UV filter til? De fleste har sannsynligvis hørt at UV filtere reduserer linseoverstråling. Det er selvfølgelig delvis sant men vanligvis gir ikke et UV filter noen merkbar forskjell og sannsynligvis vil et UV filter som klarer å redusere linseoverstrålig samtidig redusere bildets kvalitet. Man vil få mer ut av å bruke en solblender i stedet.

Så hvorfor trenger vi da UV filter? I motsetning til linseoverstråling spiller UV filter en viktigere rolle i å beskytte kameralinsen. UV stråling påvirker ikke glasset på linsen som noen tror men heller ulike belegg på linseglasset og andre sensitive deler i objektivet og kamera. Det finnes også enda en stor fordel ved bruk av UV filter. Sjansen for å knuse linsen på objektivet blir betydelig redusert. Det er bedre å sitte igjen med et knust UV filter i stedet for en knust objektiv linse.

Fargefilter

Et fargefilter er ikke et UV filter slik som mange tror men det finnes også fargede UV filtere. Et fargefilter brukes for å forsterke farger i et bilde fordi et kamera uten fargefilter ofte har litt lav fargemeting. Med et fargefilter kan man oppnå mer spennende bilder naturlig og det er et greit alternativ dersom man ikke ønsker å bruke mye tid på å redigere bilder. Det finnes også fargefiltere for blits.

Eksempel: Uten og med grønt fargefilter. (Helt uredigerte bilder)

Fargefilter og UV filterFlere uredigerte bilder med grønt fargefilter.And the mountains echoedJeg har vært litt stille angående bøker i det siste. Men jeg har ikke sluttet å lese. Jeg har siden sist gang lest Anne Franks Dagbok, Lille Eyolf, Da Vinci Koden, Kapellet (Gammel ganske ukjent bok av Åsta Holth), Piga (Åsta Holths selvbiografi) og Og Fjellene gav gjenlyd som den heter på Norsk.

Da jeg var i bokhandelen hadde de bare And The Mountains Echoed på Engelsk som ikke er noe problem for meg så jeg leste den på Engelsk. Jeg må si at Khaled Hosseini er virkelig noe for seg selv. Denne boken fanget meg helt fra side 1. Vanligvis må jeg lese meg en god del inn i historiene. Historien er ganske innviklet denne gangen og jeg skjønner helt ærlig ikke hvordan han selv har klart og holde styr på alt sammen. Det er utrolig mange forskjellige karaktererer på så utrolig mange forskjellige steder men alt henger sammen. Det er også noe med alle detaljene han klarer å få med i boken som gjør at det nesten er vansklig og tro at bøkene hans er fiksjon. Jeg anbefaler den virkelig.

Nå leser jeg Indias Datter.Stygg HavfrueDet er ikke alltid tegingene mine blir vellykede.PanneluggForrige uke klipte jeg pannelugg på meg selv og som vanlig gjorde jeg dette midt på natten. (Jeg gjør alltid hår ting om natten) Noen i familien min var sannsynligvis vampyr. Nei, men greia er at jeg mesteparten av livet mitt har hatt pannelugg, enten skrå eller rett. Sist gang jeg ikke hadde noen slags form for pannelugg var da jeg var 11 år gammel så jeg ville prøve og ikke ha pannelugg igjen. Nå har jeg kommet frem til at det er best for meg og ha pannelugg fordi det jevner ut det lange ansiktet mitt.

Jeg hentet iPhonen min i dag og den virker helt fint igjen.

Her er lillsøsteren min i brakken hos besteforeldrene mine.Hjemme igjenDa er jeg tilbake igjen selv om jeg har vært hjemme siden Onsdag. Jeg skulle ha bodd hos besteforeldrene mine frem til Lørdag men i morgen kommer Håvard hjem fra Oslo og så kom andre ting opp osv. Dermed dro jeg hjem på Onsdagen. Søsteren min var også hos besteforeldrene mine fordi da hun fikk vite at jeg skulle sove der ville hun også bli med. Besteforeldrene mine har flere små hus på tomten sin så vi skulle sove i en av dem. Det var meningen at søsteren min skulle sove over i 2 dager men hun fikk hjemmelengsel etter å ha sovet en dag så hun dro hjem.

Iphonen min ble ødelagt. Uten videre så sluttet av/på/lås knappen å virke. Den ble dårligere og dårligere og neste dag virket den ikke i det hele tatt. Det vil si at jeg kunne verken låse eller slå av mobilen min og hvis den hadde slått seg av ville jeg ikke klart og slå den på. Heldigvis fant jeg et iPhone verkested på nettet og leverte inn iPhonen min på verkstedet i går. Den skulle være ferdig samme dagen men jeg hadde ikke mulighet til å hente den på det tidspunktet den var ferdig så jeg skal hente den i dag. Så får jeg bare håpe de klarte å reparere den.
 Nytt design nok en gangDet midlertidige designet var grusomt. Jeg gidder ikke å vente til det blir høst så jeg bruker designet som jeg planla å bruke når det blir høst. Jeg kommer forresten til å være borte i en uke.

Æsj...

UgleJeg endret designet mitt, noe jeg skulle ha gjort allerede før jeg dro til Tyskland. Det rosa blomste designet irriterte meg veldig så jeg byttet bare header, bakgrunn og farger nå. Jeg misliker dette også men mindre enn det forrige. Jeg måtte bare bli kvitt det rosa. Dette blir bare et midlertidig design inntil jeg har lagd et bedre ett fordi seriøst jeg brukte kanskje 5 minutter på å endre alt sammen og denne gangen har jeg bare ståjelt ting fra google. Noe jeg vanligvis ikke gjør. Jeg pleier å lage det meste selv fra bunn av.

Så her er det forrige designet mitt. Jeg synes ikke det var stygt men det ble bare for jentete for meg.

HavetJeg har endelig tatt meg tid til å gå igjennom bildene jeg tok på turen til Tyskland. Jeg tok selvfølgelig ingen bilder i Tyskland og heller ingen i Oslo. Jeg orket ikke å drasse på speilrefleksen.TilbakeDa er jeg tilbake fra både Tyskland og Oslo. Jeg kom hjem i dag og har vært borte siden søndag altså 4 dager. Håvard og jeg dro til Kiel på dagstur med cruise og så var jeg hos ham i Oslo, 3 dager. Håvard har nå flyttet til Oslo for å jobbe/ta utdanning. Han kommer til å bo der i 2 og et halvt år. Det er trist men det er ikke stort jeg kan gjøre. Jeg synes utdanning burde komme før et forhold, spesielt i denne alderen. Men så er det ikke så ille det går tog direkte til Oslo S og fra Oslo S går det buss rett til der han bor så det blir ikke så komplisert å treffe hverandre.

Jeg har blitt skikkelig lat når det gjelder bilder for tiden. Jeg har tok ikke et eneste bilde i Tyskland, bare på båten. Jeg tok heller ikke et eneste bilde i Oslo. Selv ikke i leiligheten til Håvard. Hvis noen av bildene jeg tok med kamera ble bra legger jeg dem ut men jeg har ikke sjekket dem enda. Jeg har tatt litt flere bilder med mobilen min da, som vanlig.BorteI går var jeg på restaurant med familien til Håvard. Mormoren hans ville samle alle sammen slik jeg forstod det. Etter middagen møtte vi Mido og ble med til Desirèe fordi hun hadde invitert oss til filmkveld sammen med Arne og Veronica. Vi så på Rio som egentlig er en barnefilm men den var ikke så værst.

I morgen drar Håvard og jeg til Tyskland og så skal jeg være hos ham i Oslo leiligheten hans når vi kommer tilbake. (Han flytter til Oslo midlertidig på grunn av utdanning)

Etter det skal jeg bo en liten stund hos besteforeldrene mine og når jeg er der kommer jeg ikke til å ha noe annet nettverk enn mobilnett så jeg kommer sannsynligvis til å være borte en stund.BursdagsfestI dag var jeg i bursdagen til Julie som hun feiret hos Arne. Det var utrolig hyggelig. Av alle bursdags feiringer, inkludert mine egne så er nok dette den flotteste jeg har vært med på. Jeg har bare nylig blitt kjent med disse ulike personene men de gir meg en følelse av å ha kjent dem i evigheter. Jeg er ikke særlig flink til å snakke med mennesker men disse folkene har en naturlig begavelse til å se de rette tingene på rett tidspunkt så jeg trenger ikke å anstrenge meg en gang. Jeg kan ikke huske sist jeg lo å snakket så mye med folk.

Håvard og jeg anokm en god del tidligere på grunn av buss så vi kom først. Vi endte opp hos Arne mens han og Julie fremdeles lagde mat men med tid så dukket flere og flere av gjestene opp og til slutt var vi 10 stykker.Skal i bursdagJeg får ikke sove. I dag er en av de dagene hvor det virkelig ikke passer. Jeg skal i bursdagen til Julie som er på kvelden men fordi hverken jeg eller Håvard har kjøpt gave må vi lete etter gave i dag så det blir ikke noe tid til å sove. Det får gå som det går. Jeg kjenner meg selv så enten kommer jeg til å bare stå der å være halvveis tilstede eller så kommer jeg til å oppføre meg som om jeg er halvfull. Mest sannsynlig den første.

  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY