hits

En Gatekatt Ved Navn BobDa har jeg lest ferdig En Gatekatt Ved Navn Bob og vil dele min mening om den. Jeg klagde litt på den i innlegget mitt fra i går men etter å ha lest ferdig slutten og reflektert litt på hele historien er den ikke så ille. Jeg satte kanskje litt for høyt krav med tanke på at boken ikke er fiksjon og handler om et ekte liv. Det jeg er mest misfornøyd med er oversettelsen av boken. Det er noe med oversettelsen som har plaget meg heletiden, som om boken er ment for å være muntlig. Det er trist når oversettelsen påvirker leseopplevelsen av boken på en negativ måte men jeg regner med ikke alle vil føle det på samme måten når de leser denne boken.

Historien er enkel men dynamisk den går fremover og bygger seg opp. Jeg tror ingen vil ha problemer med å forstå boken. Det er kanskje derfor så mange liker den. Boken har flere spenningspunkter og gir innblikk i et liv som sannsynligvis er ganske annerledes en leserens. Forfatteren har vært dop misbruker og uteligger, I denne boken får man vite det meste om hvordan et gateliv er. Man får vite hva slags ulike holdninger folk har mot tiggere og hvor fordomsfulle enkelte mennesker kan være. Det er en flott bok som er koselig å lese med tanke på at den handler om et ganske tragisk liv.SkrivetalentI dag var planen at jeg skulle være hjemme og slappe av men så ringte Pappa. Lillesøsteren min hadde lyst til at jeg skulle være med dem å kjøpe is. Vi kjøpte is på et lite sted som het Perry Bar i Skien. Etterpå dro vi til lekeplassen utenfor Herkules fordi søsteren min hadde fryktelig lyst til å dra dit. Det startet med at søsteren min og jeg lekte sisten der men så ble andre fremmede unger med. Jeg tror at jeg løpte mer rundt der enn det jeg gjør når jeg jogger.

Skrivetalent

Nå forbyr jeg meg selv fra å kjøpe flere bøker. Jeg har alt for mange jeg ikke har lest enda eller holder på å lese. Jeg er nesten ferdig med En Gatekatt Ved Navn Bob. Jeg synes den er oversatt helt grusomt. Jeg finner et eller annet som irriterer meg på nesten hver eneste side. Jeg tror jeg faktisk kommer til lese den på Engelsk før eller senere fordi akkurat nå skjønner jeg ikke hva som er den store greia med denne boken. Det er klart at det er en flott at livet til James Bowen har blitt bedre på grunn av katten men ellers er det ikke så mye interessant i denne boken. Nå kan jeg ikke uttale meg for mye på hvordan den er skrevet ettersom at den er oversatt men hvis den er ganske lik på Engelsk så er den kjedelig skrevet og alt for gjentagende.

Bøker er som å høre på noen fortelle noe. Se for deg at du har 2 venner som har opplevd det samme og det var f. eks noe komisk. Du har den ene vennen som er veldig inn i det den forteller og har et perfekt valg av ord og uttrykk. Når denne vennen forteller ser du det så godt for deg at det er som å være der selv. Forellingen blir også hysterisk morsom. Så har du den andre vennen som bruker alt for lang tid på å komme til poenget og heletiden må stoppe å tenke seg om. Plutselig kommer denne vennen på at han har utelatt viktige detaljer som blir lagt til alt for sent i fortellingen. Det eneste du kan gjøre er å smile, nikke og si ja som om du følger med. Mens du halvveis får med deg hva vennen din forteller håper du på at hovedpoenget blir noe bedre. Når vennen er ferdig blir du bare nødt til å fake et lite smil og fnis. 

Akkurat sånn er noen bøker. Det er ikke fortellingene i bøkene men hvordan de er skrevet. Noen forfattere har det og andre ikke. Når jeg leser en bok vurderer jeg dette også. Ofte har det så mye å si at jeg kan godt synes en mer kjedelig historie er bedre bare fordi boken er skrevet bedre. Jeg opplever det samme med Love, Janis. Jeg føler at jeg har lest og lest i den, men jeg kom liksom aldri til slutten. Søsteren hennes har fått frem flotte detaljer som viser hvordan Janis var som menneske men søsteren eier ikke skrivetalent. Jeg orket ikke mer men nå som det har gått en stund siden jeg holdt på å lese den skal jeg bli ferdig med den i sommer.

BøkerJeg hadde sett på noen bøker i en periode og Håvard var kjempesnill og kjøpte tre bøker i gave til meg på 2 års jubileet vårt. En Gatekatt Ved Navn Bob var en av bøkene, som jeg nå skal jeg starte på.

I det siste har jeg lest finnskogtrilogien til Åsta Holth. Jeg har lånt en og en bok fra besteforeldrene mine. Dette er versjonene fra før de ble samlet opp til en trilogi. Vanligvis bruker jeg og lese en bok litt og litt så det tar en stund men Åstas bøker er så velskrevet at jeg stupte rett inn i historien. De er til og med på Nynorsk og antageligvis en dialekt fordi det er en ganske unik Norsk i denne boken eller så er det fordi bøkene er fra 50 - 60 tallet. Vanligvis blir jeg ikke så begeistret over bøker på Nynorsk men fy søren! Jeg fikk lyst til å pugge hvert ord i boken å begynne å snakke slik. I hvert fall så leste jeg bok nr.2 på 2 kvelder. Det er nesten trist at disse bøkene ikke har fått så stor popularitet eller har blitt oversatt til flere språk. Man merker at Åsta virkelig har gravd dypt i skogfinsk historie, politikk og generelt alt men samtidig laget en historie om familie forhold og kjærlighet. Eller hvordan en minoritet måtte stå sammen i Norge.

I dag var det Barnasdag i byen og jeg ble med Håvard og Bao ut. Det var ikke så artig likevel fordi karusellene var dyre. Vi gikk heller rundt i byen og tok oss en prat.JoggeturIgår var jeg på Herkules med Håvard og Helene. Vi ble med på peppes fordi Helene hadde lyst til å spise der. Ellers var vi der og så på bøker. Senere da Helene hadde dratt ville Håvard bli med hjem til meg men jeg sa at planen min var og ta en joggetur da jeg kom hjem men det ville han også være med på. I siste liten kjøpte jeg en treningsbukse til ham fordi buksen hans ikke passet til å løping. Vi jogget sammen i en time.

I dag skal vi ut siden det er barnas dag og det skal visst foregå noe i byen. Vi skal også møte noen venner der.

JubileumetFor 2 dager siden hadde Håvard og jeg 2 års jubileum som kjærester. Vi skulle ut og spise på en restaurant i Skien by men det ble heller en koselig kafé på Herkules ettersom at været ikke var så bra til å begynne med. Vi hadde det utrolig koselig. Etter å ha vært på kafé ble jeg med hjem til Håvard. Han hadde kjøpt roser til meg og bøker som jeg ønsket meg.

I dag var Håvard hjemme hos meg og jeg bakte sjokoboller til oss.

2 årFor nøyaktig 2 år siden var jeg hjemme hos Håvard. Han satt på sofaen i kjellerstuen mens jeg lå med hodet mitt på fanget hans og han klappet meg. Etterhvert spurte han nok en gang om vi skulle bli kjærester og denne gangen sa jeg ja. Han hadde spurt meg en gang før men med tanke på at jeg kun hadde kjent ham i 3 måneder første gang han spurte trengte jeg tid til å tenke over det. Noen ganger føles det som om tiden går fort andre ganger ikke men en ting er sikkert. Det føles ut som om Håvard alltid har vært i livet mitt.

Vi har hatt oppturer og nedturer men slik synes jeg det skal være, et forhold skal være sursøtt. Kanskje er det derfor vi har vært sammen i 2 år i strekk uten at det har gått en eneste dag der vi er utenfor forholdet vårt. Jeg elsker deg virkelig Håvard!

I dag skal dette feires.

 April 2011 (Før vi var sammen)

Etter 21. Mai 2011. (I forhold)201217. Mai 2012.

201320 kmVæret har vært for varmt de to siste dagene. Igår fant jeg ut at siden det var så fint vær kunne jeg endelig ta en sykkeltur. Jeg ville først sykle til Mule Varde men da jeg var i bakken ved Eidanger kirke orket jeg ikke mer. Å sykle i oppoverbakke i 25 grader var dråpen. Da snudde å kjørte rett ned og det var godt å få kald vind på seg. På kvelden hadde det blitt en del kaldere så jeg syklet en runde til Skien å tilbake som er 20 km. Det var fremdeles varmt men det var ikke så mange oppoverbakker på veien så det gikk greit. Jeg ble overrasket over at jeg klarte turen på under en time. Jeg trodde det kom til å ta mye lengre tid.GrunnlovsdagenJeg orket ikke alt det store oppstyret som følger med 17.Mai så jeg gikk ikke ut i byen. Istedet inviterte jeg Håvard med til besteforeldrene mine etter at han hadde gått i alle de togene han skulle. Jeg synes det er utrolig moro å være hos besteforeldrene mine. De har hatt noen utrolig merkelige liv og de er to spesielle mennesker. De har alltid noe og fortelle og det er noe nytt omtrent alle ganger. Ikke nok med at de har opplevd mye men det de har opplevd er ofte ganske komisk. Et eksempel er; Farmor brakk armen på vei til en frisørtime om vinteren. Hun gikk ditt og klipte seg med brukket arm først før hun gikk til sykehuset.

Jeg bakte 17. Mai kake. Eller det var mer en slags hytteost pai.

Date på skolenIgår hjap jeg Håvard med en russeknute. Han måtte ha romantisk date i kantina under matpausen med noen som ikke er russ og han måtte ha roser og stearinlys. Etterpå hjalp jeg ham med å rydde i kantinen siden han jobber der. Vi fikk ikke mulighet til å treffe Mido forrige uke så vi flyttet avtalen til denne. Mido tok oss med til en asiatisk restaurant som selger bubble tea.

Skole DateI dag skal jeg på skolen til Håvard for å hjelpe ham med en romantisk date i kantina russeknute. Det blir morro. Etterpå skal vi treffe Mido og henge med ham.

Jeg tegner fremdels alt for mange tegninger. Allerede 2 på en dag.Tegner og tegnerIgår var jeg på Herkules med Håvard og Helene. Både hun og jeg så på tegneutstyr. Nå har jeg kjøpt enda en hel haug med promarkers så jeg vil tro jeg ha nok farger til å kunne tegne det meste. Helt siden jeg kjøpte dem har jeg tegnet nonstop. Jeg liker hvordan det ser ut som om man har brukt vannmaling. Forskjellen er bare at man slipper å vente på at det tørker over lang tid og man kan blande farger og flere lag oppå etterpå uten å risikere at man ødelegger alt. Man slipper å vaske penselen heletiden også.

RødtIgår var det kjempefint vær og det var varmt så Håvard og jeg gikk ut for å ta bilder.

PromarkersDa jeg var på Herkules med Håvard og Mido kjøpte jeg et nybegynner sett med promarkers for å tegne manga. Jeg har ikke tenkt å tegne manga men jeg har definitivt tenkt og tegne mye med promarkers fremover. Jeg er veldig fornøyd etter å ha prøvd dem. Jeg trenger bare å få kjøpt litt flere farger så kan jeg tegne enda bedre tegninger. Når jeg har mange nok farger kommer jeg også kanskje til å prøve og tegne realistisk.


GjafsIgår dro jeg til Herkules for å møte Håvard og Mido. Vi hadde avtalt og treffes bare for å henge sammen. Det var ganske koselig synes jeg. Vi avtalte at vi skal treffes igjen neste uke. Jeg ble med hjem til Håvard senere. Håvard var kjempe trøtt fordi han hadde ikke sovet etter å ha sittet en rundkjøring og grillet på natta (russe greier). Han sovnet mens jeg holdt rundt ham, det var utrolig søtt helt til han plutselig tok et skikkelig gjafs i søvne. Jeg lo meg ihjel.

Bubble teaI går gikk Håvard og jeg ut for å spise på en asiatisk restaurant. Det var ikke så mye annet å gjøre. Vi spiste Chop Suey og Sushi og det viste seg at den restauranten hadde bubble tea. Jeg vet ikke hvorfor men det ble plutselig veldig komisk for Håvard og meg. Det er milkshake aktig te med gelatinbiter. Vi fikk oss en god latter av at vi måtte "tygge" teen.  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY