Selvportrett maleriJeg maler meg selv nå for tiden. Som sagt jeg fant et kjempe gammelt maleri av en vulkan jeg lagde da jeg var 9 år eller noe sånt. Selve lerretet har fin størrelse og jeg tenkte jeg heller kunne male over. Jeg ville prøve å male et selvportrett noe jeg ikke egentlig har gjort før. Jeg har tegnet meg selv før mange ganger men aldri malt. Jeg var ikke særlig flink med gjennomtenkning og skissing og det blir en del uproporsjonelt så jeg liker det ikke.

Det ser veldig anneledes ut i virkeligheten, vet ikke hvorfor lys og farger failet så mye også er det jo ikke ferdig da.Bye bitches

GothIgår skulle jeg til kjøpesenteret for å treffe en jente og gi henne en uåpnet sminkepalett siden hun var den første som ba om den da jeg la den ut på facebook. Jeg hadde to like paletter så jeg tenkte jeg kunne gi vekk den andre siden den var helt uåpnet. Hun dukket aldri opp. Istedet kom Håvard og vi inviterte Daniel med ut og Bao. Begge kom og da gikk vi rundt på byen som vanlig. Jeg kjøpte doughnuts!

Jeg blir rent sjokkert over været. Det var som Oktober i Desember så kom snøen og så var det allerede nesten som April i starten av Mars. Igår var jo rene sommeren. Jeg kunne gå i shorts faen! Og strømpebuksa var bare fordi jeg følte det ble feil og kle seg helt "summer in California" ish så jeg gjorde noe mer Goth inspirert med blomstrede strømpebukser. Jeg kjøpte creepers/dr.martens aktige sko. De var veldig behagelige og jeg bare likte dem.

Etter at Bao dro, gikk vi hjem til Daniel og var der helt til kveld. Daniel og jeg (bandet vårt Sir Real) jobbet med en intro på en melodi. OH! Da jeg overnattet hos Håvard fant vi en trompet. Håvard har spilt et par blåseinstrumenter før og kan til en viss grad spille. Han kan blåse riktig i hvert fall så nå er målet å få trompeten i bedre stand og oppfriske Håvards hukomelse innen trompet spilling og antageligvis sammarbeide i bandet vårt om ikke gi ham en ny plass i det. I så fall og på kvelden da vi gikk hjem var det heller ikke så veldig kaldt. Jeg er veldig glad nå.NussJeg overnattet 2 netter hos Håvard og kom hjem igår. Derfor har det vært sløvt med blogging. Jeg har også vært sløv med å ta bilder men nå som det er fin sommer sol ute skal jeg nok få tatt en del til uka. Jeg driver å maler. Jeg skriver også historie innlevering. Moro...Som far som sønnOkei jeg har vært litt borte de siste dagene men Håvard sov over her fra torsdag til fredag og nå sitter jeg i sofaen hos ham og overnatter der. Vi har spist godteri'n stuff og tegnet! Også har vi rotet rundt i ting og funnet et gammelt bilde av faren til Håvard. Og når gir ALT mening, ALT er forklart.10 måneder!Idag har jeg og Håvard vært sammen i 10 måneder. Om ikke så lenge blir det ett år. Vi var ute og spiste pizza, vi pleier og små feire hver måned. Vi spiste også kake! Håvard kom med fine roser og et brev. Søt.Slik går det som regelDe fleste gangene vi lager musikk går meste parten av tiden på å ikke lage det eller til veldig useriøs musikk.

Et godt eksempel.Jump out the window

Sir RealVel nå heter bandet/duoen jeg er med i verken Bæsj, Fab, F.A.B, Fucking Amazing Band eller Fabæsj. Siden det er ganske nytt har vi spekulert litt på navnet men vi heter da altså Sir Real som en slags pun. Siden Surreal og Sir Real uttales pretty much likt på Engelsk. Surrealisme er typisk en kunstsjanger og betyr eggentlig ikke realistisk.

Vi har spilt inn litt ditt og datt.Jeg er med i et band nåJeg er med i et band igjen. Et mye mer realistisk band denne gangen. De andre forsøkene jeg har gjort et par årsiden har feilet ganske så mye. Denne gangen ser det ut til å virke... det ser ut til at vi faktisk lager musikk. Jeg er litt usikker på om vi er et band eller en duo ettersom at vi kun består av meg og min bestevenn Daniel.

Uansett, vi kommer til å bli awesome! Bandet vårt het først Bæsj. Ideen var at det skulle være delvis morsomt og tiltrekke oppmerksomhet samtidig som utrykket "bæsjemusikk" ville passe med bandnavnet. 

Vi omkalte bandet vårt til Fab ettersom at vi ville jobbe med mer seriøs musikk selv om musikken vi har lagd så langt ikke er så veldig seriøs. Jeg mener Jump out the window, Fabulous, Death will shave us (som faktisk heter Death will save us og egentlig er en veldig seriøs og dramatisk sang.) Bandnavnet "Fab" er kort for ordet Fabulous altså Fabelaktig. På grunn av den voldsomme gay og drag queen faktoren navnet får lagde vi også et akronym for F.A.B som vil si bandet nå heter "Fucking Amazing Band!"

Dere vil elske oss!

Vind er utrolig digg...Heng megJeg fikk meldig om at objektivet mitt er ferdig reparert for 5 dager siden og sendt tilbake til japanfoto. Det tok mindre tid å sende det dit og få det reparert en det jeg venter på å få det tilbake nå. Hvis det ikke er tilbake innen de neste 2 dagene skal jeg gå å henge meg. Denne kompaktkamera driten funker bare ikke for meg!

Håvard kommer idag siden han har fri wooh!Obama and Bush had sexDet er ikke alltid like lett og lage film.SøndagerJeg har ikke så store planer for idag. Faktisk har jeg ingen planer for idag. Jeg omorganiserer kles skapet mitt. Håvard var hos meg igår. De fleste burde skjønne nå at Håvard er hos meg omtrent hver dag bortsett fra Mandager og Torsdager siden han har trening da og ofte så kommer han ikke på Søndager heller.

Igår hold vi oss hjemme, vi har vært veldig mye ute nå i det siste. Jeg ordnet Gays are ILLUMINATI! Videoen min som jeg og Daniel lagde for 2 - 3 dager siden. Dette er video nr.2 men vi fjernet "A massage to USA" altså en "masasje" men egentlig skal bety message til USA. Vi fjernet dessverre den forrige videoen ettersom at den var alt for improvisert og vi mente vi kunne lage noe bedre.

Du kan finne den siste videon på youtuben min som du finner i lenker her på bloggen. Videoen er ikke seriøs men poenget er at den til en viss grad skal virke slik. Sånn at andre folk spesielt amerikanere faller litt for den. I videoen er vi 2 Norske Hipstere som har litt for høy selvtillit. Vi fremstiller oss som smarte, politisk engasjerte og skoleflinke noe som tydelig kommer frem som usant videre i videoen etter at vi påstår alle i verden er homofile og homofili er illuminati. Vi snakker også dårlig engelsk der for å få frem at vi er veldig norske. Jeg snakker en veldig norsk-engelsk aksent og Daniel har en tromsø-engelsk aksent. Og hele poenget er at vi sier mye dumt som feil så det skal bli komisk og hele stemningen skal være ganske awkward.

Jeg prøvde meg på et jentete vintage-ish bilde her om dagen.SeigmennJeg var i byen med Håvard, Daniel og Bao igår. Senere så ble Daniel og Håvard med hjem til meg og vi lagde video 2 av de Norsk Hipster videoene vår. Må bare sette den sammen først.

Vi spiste seigmenn!Pop art tegningOg jeg som lovte meg selv at jeg aldri skulle jobbe med detaljerte tegninger på A3 ark. Vel... tilsammen har det nok tatt rundt 4 - 6 timer og tegne denne. Jeg brukte tusj og penn og et bilde jeg fant i et sminke bla med Natalie Portman som utgangspunkt siden jeg var tom for ideer og har brukt meg selv alt for mye.KattIgår var jeg ute med Håvard så gikk vil til Daniel for å bleke og tone håret hans nok en gang. Planen var å farge det blått på nytt men han skal tone det noen flere dager og så farge det lilla og muligens blå når lillaen går ut.LondonHer om dagen var jeg nesten helt sikker på at sist gang jeg var i London var i 2010. Men senere kom jeg fram til at dette ikke stemte det var faktisk 2009. Tiden går så fort. Første gangen jeg var der var våren 2008. Det er allerede 4 år siden. Så har jeg vært der 2 ganger til altså 3 ganger i alt. Jeg må helt ærlig si jeg savner storbyen, det er en av mine favoritt steder. Det er litt vrient for meg og komme meg dit nå som jeg ikke kan ta fly lenger med hørselen min. Jeg tåler ikke trykket, det gjør øresusen min permantent mye værre.

Jeg viste dette allerede fra de 2 forrige gangene jeg tok fly før det. Den gangen i 2009 valgte jeg virkelig og satse og da jeg kom tilbake var det en lang periode med depresjon. Jeg fikk noe greier at det knaser hver gang jeg gjesper eller svelger etter den turen som jeg har fremdeles.

Klassen min var der nå nylig. Jeg fikk tilbud om å være med men måtte desverre takke nei. Båt er en mulighet men det er veldig, veldig få båter som går fra Norge til England i det hele tatt. Og jeg drar ikke til Bergen eller noe slikt for å ta båt til Newcastle. Det er mulig fra Danmark men jeg skal si det koster!

Jeg fant det gamleste SD-kortet mitt som har bildene fra da jeg var der første gang. Jeg hadde ikke bloggen min på den tiden så jeg har aldri fått brukt bildene.

Våren 2008.DramatiskJeg fikk det som jeg ville igår. Håvard, Daniel og jeg gikk på peppes og tok oss en pizza. Senere var vi ute og tok dramatiske bilder, så gikk vi hjem til meg og så på filmen The orphan.Video; Tid til overs

BestemorJeg føler at jeg ser ut som en bestemor på håret idag, slik bestemoren min så ut på håret da hun var på min alder. Eller antageligvis farmora mi... jeg har sett bilder av henne på den tiden. Det er ikke positivt eller negativt, jeg gadd bare ikke vaske håret idag og pannelugen min var helt odughaoubfuodhglajsdfgil.

Jeg venter på Håvard. Jeg burde ringe Daniel og spørre om han vil være med å spise pizza eller sushi eller noe sånt idk liker ikke søndager.Mine vennerSunlightÅh herregud jeg kommer ikke til å slutte å klage før jeg sitter med en brukbar speilrefleks i hendene mine! På våren er det alltid sånn fint solnedgangs lys lengre utover dagen og det lille kompakt kameraet mitt klarer ikke og fange det opp slik som speilrefleksen.

Jeg dro ut til Skien med Håvard igår. Daniel var i London og skulle komme samme dagen men slik jeg fikk det med meg var det på kvelden. Men da vi var på kjøpesenteret i skien kom en fra klassen min som jobber der og jeg vet hun var en av dem som var i England. Hun sa at hun nettop hadde kommet så vi ringte Daniel med en gang og dro til Porsgrunn istedet. Vi var ute men så stakk vi hjem til meg.BananIdag lagde jeg fruktsalat som jeg spiste med Håvard. Den var med banan (selvfølgelig) dragefrukt, kiwi og jordbær.ButtonsJeg omorganiserte litt på rommet mitt og fant boksen med alle buttonsene mine. Dette er veldig random egentlig... Jeg savner speilrefleks kameraet mitt veldig akuratt nå. Jeg merker det er borte. Jeg burde ta med et par tusen lapper og se om jeg kan kjøpe enda et objektiv.Photoshop leksjon: Forbedring av portrettDette er en veldig enkel og rask måte du kan forbedre bilder på når du ikke ønsker å gjøre store greia med bildene. Det passer veldig bra for portrett bilder. Jeg bruker dette ganske aktivt selv siden kameraer har en tendens til å gjøre bilder mørkere og gråere en det de burde være. Dette vil altså gi litt mer liv til bildet uten å gjøre alt for mye i photoshop. Også veldig greit å bruke når du har veldig mange bilder du ikke har tid til å redigere.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Da er det bare og åpne det ønskede bildet i photoshop.

Som du ser er bildet ganske grått og mørkt.

Vi skal bruke noe som heter curves og det finner du ved å gå på Image > Adjustments > Curves.

Du vil da få opp et slikt lite vindu.

Det første jeg pleier å gjøre er og gjøre bildet lysere og det gjør du ved å dra midten av streken mot venstre så det blir en bue (Som i neste bilde). De fleste gangene er det faktisk det eneste jeg gjør med bildet men jeg skal vise en litt mer detaljert versjon på hva man kan gjøre.

VÆR OPPMERKSOM PÅ: Hvor mye du skal flytte streken avhenger av bildet ditt. Dette er bare justeringen som passet bildet mitt og det kan godt hende bildet ditt trenger mer eller mindre. Du velger selv hva du synes.

Det er litt vansklig og forklare men etter å ha dratt streken slik kan du slev justere. Ulike områder på streken justerer ulike ting så her er en slags forklaring på det, håper den er forståelig. Du kan prøve litt selv.

Det lilla punktet med "Mørkere" er bare et eksempel på å gjøre et lyst bilde mørkere... det er motsatt av hva vi nettop gjorde og vi skal ikke bruke den nå. De mindre buene er det som skal justeres.

Som sagt det er bare å prøve seg fram. Dette er justeringen som jeg endte opp med.

Du kan også justere farger hvis du vil prøve. Jeg kommer ikke til å bruke det nå men du finner en liten liste med de digitale primærfargene, så det er bare og prøve seg frem.

Dette er forskjellen:

Og hvordan bildet ble:KategorierJeg vil bare informere dere om at jeg har satt stjerner; * etter de mest populære kategoriene mine slik at det blir lettere og finne frem. Det vil si fotografi, kunst, HTML/CSS koder, Photoshop leksjoner og slikt. Mindre personlige ting med andre ord.Polaroid kamera bilderJeg har fått levert objektivet mitt på reprasjon nå så blir nok ikke noen speilrefleks bilder på en måned eller to intil videre... sukk. Kompakt kameraet mitt er ikke ille men det klarer ikke og fokusere sånn som speilrefleksen og KOOOORN overalt når det ikke er megalyst. Gah ! Irriterende. Jeg vurderer å bare kjøpe det billigste objektivet jeg finner nå med alle pengene mine for å bare ha ett.

Anyway her er noen bilder av bilder... det er de jeg har tatt så langt med mitt Polaroid 300.

Det her er seriøst favoritt bildet mitt av alle bilder! Det er meg som "skriker" til katten min og den bare "whææ" men desverre klarte jeg og bomme på halve katta mi da. Men jeg skal ikke klage man kan se den liksom er "whææ" ting.Fargefulle makronerJeg bladde gjennom noen bilder, tenkte jeg like så godt kunne lage en gif.Blue hairDaniel ville ha blått hår så vi blekte det 2 ganger og farget det. Jeg trodde helt ærlig det ikke kom til å virke eller blir grønt eller noe sånt men det ble blått heldigis.

HattHer er speilrefleks bildene fra igår. Jeg hadde på meg hatt omg...

Objektivet på speilrefleks kameraet mitt har blitt ødelagt. Det har låst seg så det klarer ikke å fokusere i auto-focus. Jeg må nok prøve og komme meg ned på japan foto idag og få levert det til reperasjon. Det vil si ingen HQ bilder på en stund. Det her er dritt! Jeg er kjempe sur og frustrert. Jeg har ikke garanti lenger heller så det kan bli morro å få se hvor mye av lommeboka mi det spiser opp.

Jeg håper virkelig ikke det blir samme greia som med iPhonen min "du må kjøpe ny vi kan ikke reparere den". Jeg gadd ikke å kjøpe ny iPhone jeg bare tok den "vannskadede" med hjem og gjett hva etter at den har ligge og slengt rundt i nesten 4 år så prøvde jeg den ut igjen og den virket! Altså den hadde ikke så stort problem som de påstod den hadde. Objektiver koster en hel del i tillegg, har liksom ikke lyst til å bruke pengene mine på det.Sushi restaurantJeg var ute med Håvard og Daniel igår. De har fått nytt sushi spisested i her, det het Lille Phuong. Jeg er veldig fornøyd! Nå slipper jeg og dra hele veien til Skien for å få tak i bra Sushi. Jeg er ikke noe spesielt glad i butikksushien fra meny. Det var også ganske koselig der siden det er et såpass lite sted.

Håvard og jeg var også på bakeriet og spiste kake!

Jeg fant dette på iPhonen min. Jeg visste ikke dette bildet eksisterte en gang.. jeg tror Håvard kan ha noe med det å gjøre.


CircusJeg malte et sirkus men jeg likte ikke bakgrunnen jeg fikk på maleriet når jeg tok bilde av det. Også krøller arket seg siden det er vannmaleri så det blir veldig rart. Derfor brukte jeg figurene i maleriet og lagde en digital versjon.

  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY


  • hits