PanneluggForrige uke klipte jeg pannelugg på meg selv og som vanlig gjorde jeg dette midt på natten. (Jeg gjør alltid hår ting om natten) Noen i familien min var sannsynligvis vampyr. Nei, men greia er at jeg mesteparten av livet mitt har hatt pannelugg, enten skrå eller rett. Sist gang jeg ikke hadde noen slags form for pannelugg var da jeg var 11 år gammel så jeg ville prøve og ikke ha pannelugg igjen. Nå har jeg kommet frem til at det er best for meg og ha pannelugg fordi det jevner ut det lange ansiktet mitt.

Jeg hentet iPhonen min i dag og den virker helt fint igjen.

Her er lillsøsteren min i brakken hos besteforeldrene mine.SminkeDa vi var hos Daniel sminket han Håvard. Vi hadde jo sett på Rupaul's drag race så planen var å sminke Håvard som en drag queen ettersom at Daniel allerede hadde gjort dette meg seg selv og jeg... vel, jeg er en jente. Jeg har ingen peiling på hva det ble ut av Håvard for å si det sånn. Det så i hvert fall ikke ut som en drag queen men mer som en gammel sinna mann.Hårklipp på impuls idéSå fikk jeg ikke sove i natt og fikk en impuls idé om at jeg måtte klippe håret mitt. For et par år siden hadde jeg ganske langt hår og klipte det kort selv. Jeg aner ikke hva jeg gjorde den gangen for å få det rett bakfra men uansett hva det var så gjorde jeg det ikke denne gangen. Nå har jeg den mest ujevne hårklippen og jeg tør ikke be moren min rette på det fordi håret mitt har blitt ganske så kort nå. Ja, Ja jeg har ikke helt stritt hår så det er ikke tydelig at håret er ujevnt.Sjampo gjør håret fetteteJeg husker da jeg var 12 år kunne jeg gå opp til nesten en uke uten å vaske håret mitt før det ble fettete og skittent. Nå må jeg egentlig vaske det hver eneste dag men fordi det ikke er bra for håret har jeg måttet tvunget meg selv til og bare gjøre det annehver dag. Første dagen etter vask ser håret mitt helt flott ut. Det er fyldig og glansfult men på tredje dagen uten å ha vasket det er det uvanlig fettete. Jeg ser knapt forskjell på 3 dagers uvasket hår eller meg som bruker hårolje. Det ser rett og slett ut som håret mitt er vått.

Så jeg lurte på hvorfor det hadde blitt sånn og undersøkte. Sjampo inneholder mange skremmende kjemikalier som ikke er særlig bra men det er vansklig og finne en sjampo som utelukker alle de dårlige ingrediensene og fremdeles gjør jobben. Det jeg fant ut var at alle sjampoene jeg har brukt de siste årene er stappfulle av silikon.

Og hva slags effekt har silikon på håret? Silikon legger et "belegg" på håret som gjør det glattere og mer glansfullt men samtidig gjør dette belegget håret helt lukket til og kunne absorbere noe som helst som f.eks vann, hårfarge, olje, hårkurer (selv om mange hårkurer også inneholder store mengder silikon). Dette belegget holder seg i håret ganske lenge og vaskes ikke ut med en gang og ved gjentatt bruk av sjampo med silikon påfører du kun nye lag. Så for hver gang du vasker håret med denne typen sjampo, mister håret mer og mer evnen til å absorbere noe som helst. Dette resulterer til slutt med flatt og fettete hår som er nøyaktig det jeg opplevde med håret mitt.

Jeg begynte og undersøke hvilke alternative metoder det finnes til å vaske håret og fant flere med eddik eller bakepulver men mange mente eddik etterhvert også gjør håret fettete mens bakepulver gjør håret tørt og krusete. Istedet gikk jeg på en rekke apotek websider og sjekket ut hva slags produkter de tilbyr for hår og fant nettop silikonfri sjampo. Jeg tok turen til apoteket å kjøpte en silikonfri sjampo for 100. Kr.

Så hvordan vet jeg at det er silikon i sjampoen min siden jeg ikke finner "silicone" i ingredienser?

- Det kommer aldri til å stå Silicone i ingrediensene på sjampoer. Silikon går under navnene Dimethicone (copolyol), Cyclomethicone/Cyclopentasiloxane, Amodimethicone.

De fleste kjemikaliene vil ende med "cone" eller på Norsk "kon" eller "ane" N: "an". Andre silikon kjemikalier: Phenyl Trimethicone, Simethicone, Trimethylsiloxyilicates.

Disse to siste er vann oppløslige derfor ikke særlig skadelige: Lauryl methicone copolyol, Polysiloxane.

Så hvordan er det og bruke silikonfri sjampo?

- Den skummer mye mindre i håret så jeg føler at jeg alltid må ta litt større dose en jeg vanligvis har brukt for og få det godt utover håret. Jeg holder den i håret fra 3 - 5 minutter og vasker den ganske grundig ut. Mens håret er vått virker det som om det surrer seg veldig sammen men dette går vekk hvis du børster håret forsiktig mens det er vått og setter det i hestehale mens det tørker til det er delvis tørt. Håret er ikke like glansfult, det er tørrere (Men merk dette er ikke resultat av sjampoen men heller resultatet av at silikonen har blitt vasket ut) Det lufttørker MYE FORTERE en med sjampo som inneholder silikon. Det er mer volum i håret. Sjampoen er meget lite parfymert men lukter ikke vondt.

Håret blir ikke fettete etter 2 dager. Nøyaktig hvor lang tid det tar før det faktisk blir fettete vet jeg ikke fordi jeg vasker håret før det rekker og bli det nå. Men jeg vil tro 5 dager.

Så om du sliter med hår som lett blir fettete og flatt anbefaler jeg at du prøver silikonfrie sjampoer.Brunt HårJeg prøvde og farge håret mitt midlertidig sort for Halloween men det ble brunt. Det går bra. Alt som ikke er rødt og mørkere passer.

Skjelett sminkeHer om dagen prøvde jeg meg på den ganske så populære hodeskalle/skjelett sminken. Til å være en slurvete test for halloween synes jeg det ble utrolig bra. Jeg var ikke nøye i det heletatt. Dessverre er ulempen med denne sminken at hvis du bruker krem sminke så vil det sorte på øynene heletiden samles opp i sprekken av øyelokket og du vil alltid ha hudfargen din rundt øyet som betyr at man stadig trenger "touch up". Det samme med munnen, mye av det svarte forsvinner eller får hvitt på seg fra "tennene" eller at tennene blir sorte. Og fordi jeg tegnet kantene med liquid eyeliner og beveger på ansiktet stadig sprekker den opp når den er tørr. Så dette blir nok ikke halloween kostymet i år men det er greit for bilder.GothicJeg har alltid en halloween følelse/stemning i Oktober. Halloween en av favoritt høytidene mine siden jeg er den typiske creepy ungen som liker død, mytologi og alle andre ting ingen liker. Så nå prøver jeg meg litt rundt på litt mer ekstrem goth inspirert sminke. Jeg har ikke tenkt og sminke meg slik på Halloween. Jeg bare synes at hvit hud og mye mørk og symetrisk påført sminke er veldig fint. Så de siste dagene har jeg prøvd meg på litt forskjellig.


Knæsj rødt hårSå kommer den tiden hvor jeg går lei av håret mitt og føler jeg må ha en forandring. Nå har jeg hatt ginger rødt hår i ett år og 3 måneder. Det må være den lengste tiden jeg har klart og forholde meg til en hårfarge borsett fra håret jeg ble født med og perioden før jeg startet og farge det. Forrige rekorden var rosa hår som jeg klarte og holde i rundt 5 måneder.

Nå har jeg klipt håret kortere. Mest fordi tuppene mine er rester av hår som før har vært bleket og de er ødelagte og tynne. Jeg har også farget håret knæsj rødt siden jeg hadde en flaske stående og fordi jeg visste det ville virke på oransje hår uten og måtte bleke det.Jeg er ganske fornøyd med resultatet men jeg tror nok at jeg kommer til å få mitt ginger røde hår tilbake når fargen går ut. Henna fargen jeg brukte for å få det ginger setter seg annerledes og mye dypere så når andre hårfarger fader går det tilbake til helt vanlig ginger farge. Jeg har jo hatt rosa hårtupper i en lang stund, de gikk ut til vanlig farge uten at jeg gjorde noe som helst.

 


Manne mannIdag ble Håvard mann. Jeg sminket ham med bart og skjegg og greier så han så ut som en araber mann med sminke eller egypt rockestjerne eller noe sånt. Han overnattet fra igår til idag, det var koselig.

Lilla/Rosa HårJeg er på en av de andre pcene mine så fant jeg bilder fra 2 måneder siden tenker jeg det er. Jeg burde definitivt bruke lilla som rosa hårfarge igjen. Den rosa fargen jeg bruker nå er dårlig og ser definitivt ikke slik ut som på disse bildene. Hårfargen jeg brukte på bildene skal egentlig være lilla men den blir mer rosa.

Nå er det uvant å se bilder av meg selv uten septum. Jeg skjønte ikke hva som var galt med ansiktet mitt da jeg først så dem.

Rosa Dip DyeJeg dip fager håret mitt på nytt siden det nesten er borte. Denne gangen brukte jeg pretty flamingo fra painbox istedet for rester av rapsberry beret som EGENTLIG skulle vært mørkelilla men definitivt blir rosa. Så jeg har brukt den som rosa helt siden den gigantiske tabben min for ett år siden da jeg skulle ha mørkelilla hår og det ble sjokk rosa. Jeg har en mistanke om at denne kommer til å bli rød på håret mitt siden den er ganske rødrosa og håret mitt er oransje men samma får det være.

Så dette er det jeg håper på nå.Sminke: Vær fargefullNå som sommeren og solen er på vei er det ingen grunn til å ikke være fargefull. Jeg kan innrømme jeg har sluttet en god del med å bruke farget sminke men jeg ønsker å dra det opp ettersom at mange likte det og jeg fikk positiv feedback. Det er mange som tror de ikke kan bruke farger fordi de ikke kler dem eller det ikke ser fint ut men jeg skal prøve å veilede deg til hvordan du kan få det til å virke.

Jeg har lagt ut 2 eksempler av øyenskygge. (Bildene er kun øyenskygge, ingen maskara eller eyeliner dette avgjør du selv hvordan du skal bruke) Det ene bildet har varme farger og det andre har kalde. Ved og bare bruke kalde farger sammen eller bare varme går det sjeldent feil.

Varme farger: Rød, Oransje, Gul, Rosa nærmere rød.

Øverste rekken har varme farger.


Nederste rekken har kalde farger.

Kalde farger: Grønn, Blå, Lilla, Rosa nærmere blå.

Et annet tips er å se på regnbuen og se hvis du f.eks vil bruke blå + en til farge. Ved å se på regnbuen ser du hvilke 2 farger blå grenser til som da er grønn eller lilla. Da kan du bruke enten grønn eller lilla sammen med blå.

Her har jeg tatt den lyseste fargen (gul) innerst og den mørkeste (rød) ytterst og blandet dem på midten blir oransje og gir en myk overgang mellom fargene. Som du ser har jeg bare brukt varme farger.

Jeg brukte denne med grønn og blå mye tilbake i 2008. Her har jeg bare brukt kalde farger og ulikt fra eksempelet med varme farger så har jeg samme farge innerst på øyet og ytterst.Jeg har nytt hårNå kan jeg innrømme det er lengesiden jeg har gjort noe som helst med håret mitt. Nå har jeg både klipt meg og farget det. Når rakk du det da spør du? I natt selvfølgelig. Jeg gjør ting veldig ofte uten å planlegge det så jeg tok en saks og bare klipte en pannelugg helt uten videre. Det kommer til å bli gøy nå som det blåser ute heletiden. Så rundt klokken 6 om morgen kom jeg på at jeg fremdeles hadde min rosa/lilla farge igjen fra i fjor og hvorfor ikke? Jeg orket ikke farge hele håret rosa da siden det var alltid stress med etterveksten. Jeg farget tuppene istedet.

Jeg tror jeg lengter en del tilbake til i fjor. Jeg hadde rosa hår på denne tiden også litt senere utover i mai hadde jeg pannelugg. Har skikkelig våren 2011 stemning nå.

Blue hairDaniel ville ha blått hår så vi blekte det 2 ganger og farget det. Jeg trodde helt ærlig det ikke kom til å virke eller blir grønt eller noe sånt men det ble blått heldigis.

Veldig mange av hårfargene mineJeg hater at det var perioder der jeg ikke tok bilder på flere måneder. Siden jeg ikke får sove og ikke har noe og blogge om så... hvorfor ikke? Detter er alt shiten jeg har på photo booth helt siden jeg fikk iMac.

2008

2009

2010

2011Hårfarge: Oransje og LillaJeg kjøpte oransje hårfarge. Men jeg har veldig lyst på rosa hår også men det blir litt dumt nå da siden jeg har ganske oransje aktig hår fra før. Jeg har fremdeles den mørke lilla hårfargen som failer veldig mye og blir rosa.

Veldig mørk lilla liksom, det eneste som ble mørke lilla er der jeg hadde svart hår. Håret mitt var heler ikke noe særlig lyst før jeg farget det med den.Hårfarge failIdag skal jeg natte hos Håvard og vi skal leke proffe kokker og brenne ned huset hans.

Jeg kjøpte sånn hårfarge "forsterker" men de hadde ikke min farge lenger men en annen som lignet. Den skulle da være rød-oransje og på flasken ser den rød-oransje ut men da jeg åpnet flasken for og se på fargen så det bokstavelig talt ut som om noen hadde helt knæsj rød manic panic oppi.

Men jeg tenkte "Oh okay, men siden det er bare sånn farge balsam og den bare skal være i håret i 3 minutter så blir det helt sikkert mer oransje." Så jeg fulgte instruksene men fant ut at den nesten er umulig og spre utover håret det ble mer samlet hår og bare det ytterste ble farget. Så nå ser det ut som jeg har stripet håret mitt med sjokk-rød farge. Jeg antar det går greit men jeg er litt veldig mye skuffet nå og jeg liker det ikke noe særlig.

Synes ikke noe særlig på bilde, anyways jeg må forberede meg og pakke ting.Blått hårIdag var Håvard hos meg og jeg farget tuppene på håret hans blå med super dårlig men eneste tilgjengelige blåfarge i området. Jeg trodde det kom til å faile men det funket egentlig veldig bra! Også skulle jeg lage french toast men smørret jeg brukte sugde skikkelig så brøskivene brant fast fort.

Siste ferie dag, jeg kan helt ærlig si jeg har savnet skolen en del.Bleke hårDa er jeg hos Håvard og surrer rundt på pcen hans mens jeg venter på at han skal vaske ut masse blekemiddel siden jeg bleket håret hans. Han skal farge tuppene blå yay!GingerJeg har ikke sjel lenger... jeg har nytt hår igjen. Normal farge ikke emo sveis hår.

Jeg var ute i byen med Håvard og Mido sånn, sett vekk fra alle andre folk vi traff og var med som fløy fram og tilbake.

Jeg har sett tidenes kuleste tomater!FarewellEtter 7 månder med sjokk farger på håret som rosa, oransje og rød bestemte jeg meg for å bli "normal". Jeg gidder ikke mer emo, scene, goth greier på tide og bli litt mer vanlig og hippie (fordi hippieness er awesome). Jeg kjøpte brun hårfarge som ironisk nok ble lilla-aktig, uansett ser det mer normalt ut så det går greit.Electric lavaJeg var med Maria, Mark og Daniel på kjøpesenteret idag som var ganske hyggelig. Helt til vi bestemte oss får å gå til et annet kjøpesenter på andre siden av elva, det var så kjedelig at vi kollapset på en benk der og nesten sovnet alle sammen. I tillegg er det torsdag som er den ene dagen hvor vi har alle fag bortsett fra formgivning som er ironisk nok også det eneste faget vi ikke bruker bøker i. Så yay for en hel dag i byen med tung sekk, jeg lover den skolen skal så betale for ryggen og skuldrene mine!

Jeg har farget håret mitt slik som jeg beskrev det i mitt forrige innlegg. Rosa og oransje på hver side, det ble litt rødere enn jeg hadde trodd men det er ikke så ille. Manic panic electric lava FTW!OrangeNå har jeg ødelagt håret mitt enda mer med blekemiddel fordi jeg venter desperat på å få den oransje hårfargen i posten. Jeg skal har rosa/oransj svart hår. I dag var jeg hos legen og da jeg var ferdig å gikk forbi venterommet satt det en ikke fult så frisk Maria! Det var en overraskelse ante ikke at vi hadde samme sykehus lege sted ting...

Overse mine ikke så imponerende photoshop skillz men håret mitt kommer til å se sånn cirka sånn her ut...Farget håret til MariaI går var Daniel, Maria og jeg i byen og Maria snik kjøpte en lilla-aktig hårfarge. Hun fikk egentlig ikke lov til og farge håret så vi løp hjem til meg og jeg lekte frisør å farget håret hennes lilla og blå. Jeg skal ikke ramse opp alle detaljer men jeg ble nødt til og dusje Maria... vi latet som om hun var funksjonshemmet som ikke klarte og vaske håret selv og jeg var hjelpepleier fordi vi er normale indeed. Jeg har desverre ingen bilder men resultatet ble at den ikke ble noe blått i håret men det ble rød/brun/lilla aktig. Det ble kult!

Sånn ut av ingenting siden jeg ikke blogget om det... Det ble på en måte halloween likevell jeg var hos flere folk på samme dag. Fikk ikke kledd meg ut though... Vi har en nesten tradisjon i klassen vår at vi driver og tuller med skjelettet i formgivnings klasserommet og får det til og pose. Forrige uke tror jeg det var kledde vi det ut og jeg klarte og kutte meg veldig bad på det aner ikke hvordan.

Aurora og jeg kledde på skjelettet i klasserommet.2/3I dag stod jeg tidlig opp... oi oi. Bare for og farge det svarte greiene på håret mitt svart på nytt hehe. Så nå er 2/3 deler av håret mitt ferdig så farger jeg det rosa på søndag fordi slike hårfarger varer så fuckings kort. Yaaay! I morgen skal jeg overnatte hos Maria fjes. Det var veldig pent ute i dag sånn by the way...Leke blekeNå skal jeg snart bleke håret mitt og da kommer det til og se sånn som på bilde aktig ut. Egentlig ikke, jeg skal ikke bleke hele håret bare ved røttene fordi jeg har ettervekst og semi-permanent hårfarge setter seg absolutt ikke på ufarget hår. Jeg våger ikke og bleke hele håret mitt sist jeg gjorde det nå i sommer ble det helt sånn gummi aktig på noen steder og jeg kunne rett og slett dra det rett av og hvis jeg krøllet det sammen ble det nesten tyggis det var ikke hår lenger. Det var kjempe skummelt! Min plan er og farge rosa igjen men nå vurderer jeg også grønn da fullfører jeg min "Jeg har hatt alle hårfarger borsett fra grønn" ting...

Nå blir det definitivt rosa igjen siden jeg har en hel farge igjen selv om jeg også har hatt en turkis liggende i evigheter. Men hjelp meg folkens! Det er så mange som er helt "Åh ærsj, grønt hår! OMFG emo busedama... oppmerksomhetsyk much? Liker du grønn?! AMAGAD". Det var mange nok som syntes rosa hår var ille så jeg føler jeg sitter i saksa. Ja til grønt?HårfargeI dag blekte jeg håret mitt, det er så rart og se seg selv blond igjen. Jeg måtte bleke det fordi jeg skal farge håret rosa... men så kommer moren min og nekter meg og farge det rosa! Hva faen var vitsen med og la meg bleke det da!? Ikke faen om jeg går skal komme første dag på videregående med oransje blondt gulskjær hår! Da får jeg farge det rosa imorgen når hun ikke er hjemme... fordi gjort er gjort. Jeg driter i om jeg får kjeft og straff og hva nå faen så lenge det ikke lenger er blondt. Snakk om og være gledesdreper, jeg gir ikke opp et halvt års planlegging kun fordi hun sier nei.Purple!I dag farget jeg håret mitt.... *drumroll* PURPLE! Ja purple, lilla, fiolett whatever you call it! Jeg er ganske fornøyd selv. Er lei av å gå fram å tilbake på samme fargene nå, neste på lista var en ikke naturlig farge.

Jeg drepte håret mittI dag prøvde jeg og forsøke og farge håret for noe med 40ende gang. Jeg teller, men jeg har kommet litt ut av det. Jeg skulle farge det blondt for å få vekk det brune sånn at jeg senere kan få det platina blondt. Men det ble bare litt lysere som alle de andre gangene. Og jeg sier det jeg har DREPT HÅRET MITT! Jeg tyller ikke en gang. Det er helt dødt etter all fargingen men jeg gir ikke en eneste shit. 

Etter veksten min er 1har riktig farge og den er i live. Jeg kan egentlig prøve en platinum blond farge med en gang men jeg har venner som har lært 1 ting eller 2 om det. Så jeg tror egentlig ikke jeg vil, har ikke lyst på knærsj oransj for tiden. 
Tips: Ikke farg mørkt hår direkte med platinum blond med mindre du ikke vil ha oransje, for det er det eneste det blir. Ikke farg håret ditt svart eller mørke brunt hvis du tviler på det eller vet at du kommer til å ville ha det lyst igjen. Jeg farget håret svart i desember 2008 Og jeg jobber fortsatt for å få det lyst. Egentlig likte jeg og ha det svart men alle andre rundt meg er uenige de er helt "Neeeei det er ikke fint du kledde blondt mye bedre... " 
Jeg kjøpte en del klær her om dagen.
Bilder fra forrige uke

3821687076_6d2f0dee56.jpg

 

3821686668_07a2d2596b.jpg

  • OM MEG


    Jeg er 21 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg bruker denne bloggen relativt lite nå, mest som en dagbok for meg selv.


    MENY


  • hits